Kamerdebat: de formatie begint weer

1 573 Weergaven 174K

Na een bewogen week wordt er vandaag weer voorzichtig een begin gemaakt met de formatie van een nieuw kabinet. Dit debat gaat over de aanstelling van Herman Tjeenk Willink, als informateur. En over de opdracht die hij krijgt.
#tweedekamer #debat #formatie
Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nllike.info
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen .
Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nllike.info
► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: youtube_reacties@nos.nl.
► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLlike, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
► VOLG ONS HIER:
www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/
Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

Reacties

 1. Simon Sloototter
  Simon Sloototter
  Dag geleden

  We zien wat we van Sylvana Simons en de partij DENK kunnen verwachten. Een antidemocratische, haatzaaiende manier van splijt-zwampolitiek bedrijven. In de afgelopen debatten (voorzitterschap TK) hebben we daar een voorproefje van kunnen zien. Het zou goed zijn, dat de voorzitter daar meer attent op zou moeten zijn. Dit gif kan het aanzien en de professionele beeld van de kamer flink ondermijnen. Een functionerings- gesprek zou misschien op zijn plaats zijn. Ook zou het misschien een idee zijn deze mensen op cursus te sturen.

 2. Manuela Gielissen
  Manuela Gielissen
  Dag geleden

  JUNI CRASH?????

 3. kolim jone
  kolim jone
  2 dagen geleden

  "The welfare and safety of the people is always the alibi of tyrants." Albert Camus

 4. yasio bolo
  yasio bolo
  3 dagen geleden

  Ik ben geen fan van Azarkan maar hier zegt hij het scherp, Rutte heeft een vertrouwensprobleem En Azarkan heeft het scherp, het is niet het eerste debacle van Rutte

 5. Afrodita zeitafrumuseti
  Afrodita zeitafrumuseti
  5 dagen geleden

  si tu ce ai învățat in scoli si jurământul ca ești pentru viată si nu moarte?? Acest Evreu Soros satanist când va înțelege?? a face moarte si tie ești declarat nebun. Prima lege pusa pe hârtie este a apară viată si viată e mai presus de toate a omului.

 6. Richard De Heus
  Richard De Heus
  6 dagen geleden

  CITAAT MARK RUTTEN ....IK KAN NATUURLIJK HIER NIET GAAN LIEGEN OVER DAT IK NIET HEB GELOGEN ????????????????

 7. Chico Monteiro
  Chico Monteiro
  7 dagen geleden

  Rutte liegt nooit onbewust......

 8. dcoog anml
  dcoog anml
  7 dagen geleden

  verandering in houding. Vreselijk die partijkartel types.

 9. A R T
  A R T
  8 dagen geleden

  Alles is alweer in kannen en kruiken gestopt , er wordt geen echte democratie meer bedreven in Nederland , de Politiek gaat er steeds dictorialer aan toe. Het Volk krijgt gewoon wat schijnverkiezingen voorgeschoteld om het toch nog wat te doen lijken maar in werkelijkheid wordt alles zo gereguleerd en gemanipuleerd zodat de gevestigde macht gewoon zijn gang kan blijven gaan. Het is eigenlijk te triest voor woorden. Wetten worden te pas en te onpas aangepast om vooral toch de macht in handen te houden, het is dan ook een utopie om te denken dat de PVV en FvD enige rol van betenis kunnen gaan spelen binnen het Nederlandse politieke stelsel. Dat zal nooit mogen gebeuren Desnoods dan maar verkiezingsfraude toepassen om vooral bepaalde Politici op voorhand uit te schakelen. Het kamerlid Omzigt zou door het Volk afgestraft zijn doordat zijn partij zelfs zetels moest inleveren, terwijl de twee andere regeringspartijen zijn gehonoreerd voor hun miserabele wanbeleid op meerdere terreinen, dat gaat er bij mij echt niet in. Dat stinkt aan alle kanten. Het is ondenkbaar om te moeten veronderstellen dat Omzigt niet ter sprake is gekomen toen RUTTE het ontslag aanbood van de Regering aan de KONING. Alleen had men de juiste ambtenaren moeten bevragen die Omzigt had willen weg bevorderen. Het waren namelijk die twee ondersteunende Ambtenaren van het verkennersbureau die Omzigt als gespreksonderwerp op de lijst hadden gezet , volgens Jorritsma. Door wie zijn deze Ambtenaren geinstrueerd en toegewezen aan het verkennersbureau van Ollegren en Jorritsma , lijkt mij overigens allerzins duidelijk. Om dezelfde reden kan RUTTE zijn bron niet prijsgeven. Het was heel simpel geweest om dit tot de bron uit te zoeken maar zie daar het ontbreekt opeens aan voldoende steun in dit geval D66. Laat nou toevallig D66 ook een kandidaat hebben voor het Kamervoorzitterschap, welke het dan ook ongetwijfeld gaat worden. Het is zo doorzichtig allemaal en kinderlijk eenvoudig om de boel te manipuleren . Het enige wat men hierbij als voordeel zou kunnen zien, dat nu ook de gewone burger deze achterkamer spelletjes doorziet. Het Staatshoofd is in ieder geval blij met zoveel politieke partijen in de 2e kamer denkt U dan maar het bekende gezegde " VERDEEL EN HEERS " .

 10. Story Writer
  Story Writer
  8 dagen geleden

  1:57:51 kijk Rutte. 'Ooh leuk lampje vergeten dat die er stond'

 11. qopoy dnon
  qopoy dnon
  8 dagen geleden

  Meneer Azarkan is de laatste tijd zeer scherp🎯

  1. dcoog anml
   dcoog anml
   7 dagen geleden

   Diep respect voor de corona schoonmakers die hier hun leven wagen.

 12. france lowlander
  france lowlander
  8 dagen geleden

  Een leugenaar met alzheimer als minister president? Staan jullie daar achter VVD? Rot toch op.. Diep triest dit....

 13. Jacob Janssen
  Jacob Janssen
  9 dagen geleden

  Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.

 14. Tyfon 44
  Tyfon 44
  9 dagen geleden

  In 1945 hadden ze dit zooitje opgehangen. Nu mag Putin dit op gaan lossen. Bereid u voor op het ergste.

  1. qopoy dnon
   qopoy dnon
   8 dagen geleden

   framen er op los, ze beschuldigen anderen van dingen die niet gezegd zijn.

 15. Fred Holt
  Fred Holt
  9 dagen geleden

  Waaijenberg mobiliteit

  1. Fred Holt
   Fred Holt
   9 dagen geleden

   Brommobiel

 16. seeni gzty
  seeni gzty
  9 dagen geleden

  Insinuaties de kamer inslingeren is blijkbaar erger dan leugens de kamer inslingeren....

 17. Al Beshure
  Al Beshure
  9 dagen geleden

  *Op basis van de liefde alleen. God zond Zijn Zoon Jezus Christus in onze plaats te sterven. Dan op de derde dag stond Hem uit de doden.* *Nu, hoewel Jezus Christus alleen. God heeft ons verleende de vrije gift van het eeuwige leven. Hij zal slaan en genezen je, als je Hem vraagt.* *(kijk omhoog naar de lucht en vraag het hem)*

 18. amnda
  amnda
  10 dagen geleden

  Haar 👀 brrrr

 19. z3ntl3 root
  z3ntl3 root
  10 dagen geleden

  Wanneer gaat NOS het hebben over Ukraine en Rusland? Waar de hele wereld al inmiddels al over spreekt. Behalve NOS😂

  1. norma desmond
   norma desmond
   9 dagen geleden

   Wat precies heeft dat te maken met de formatie van een nieuw kabinet in Nederland?

  2. seeni gzty
   seeni gzty
   9 dagen geleden

   Iemand er zo over nagedacht?

 20. nieooj gotoy
  nieooj gotoy
  10 dagen geleden

  D66 gaat zometeen gewoon gezellig met Rutte aanschuiven. Iedereen ziet de bui al hangen. Alles waar Rutte nu aan te pas komt is suspect, en met goeie reden.

 21. Rego1313
  Rego1313
  10 dagen geleden

  Ik denk dat Rutte gelijk heeft als die zegt dat hij kan helpen in het vertrouwen te herstellen, zich terugtrekken uit de politiek met excuses voor de leugens en misdaden zou absoluut helpen weer iets aan vertrouwen in de rest van de politiek te herstellen. Geen extra achterkamer deals met Kaag over Kamervoorzitter is ook zoiets.

 22. M.j. Huiskamp
  M.j. Huiskamp
  10 dagen geleden

  Een motie" nieuwe verkiezingen " wel eerlijk dan he!

 23. Clown Without Clothing
  Clown Without Clothing
  10 dagen geleden

  "The welfare and safety of the people is always the alibi of tyrants." Albert Camus

  1. nieooj gotoy
   nieooj gotoy
   10 dagen geleden

   voorzitter hoort te zijn. Tijd voor een nieuwe voorzitter, domina Arib mag van mij weg

 24. Pieter-Jan Notebaart
  Pieter-Jan Notebaart
  11 dagen geleden

  Kijk ook naar Pakhuis de Zwijger !

 25. Rodtech Nederland
  Rodtech Nederland
  11 dagen geleden

  Als baas in een bedrijf heb ik het voor het zeggen. Dat is logisch want als ik mijn personeel de verkeerd kant op stuur ben ik niet alleen verantwoordelijk maar draag ik ook de consequenties. Daarbij heb ik mijn personeel aangenomen om te doen wat ik wil, om te doen waarvan ik denk dat het goed is en waar ik geld me verdien. Mijn personeel dient mij en mijn bedrijf en daar betaal ik ze voor. Meneer Rutte is niet de baas. Hij dient het volk. Toch stelt hij zich op als baas. En er zijn collega's die hem daar in beschermen. Dit is precies wat er altijd fout gaat en waar we het de hele vorige week over gehad hebben. Nu lijkt het er op dat hij daar gewoon mee door mag gaan. Wij en andere leden van de kamer krijgen geen duidelijke antwoorden. In zijn positie van ambt en takenpakket neem ik het meneer Rutte niet kwalijk dat hij fouten maakt. Hij heeft nog al wat op zijn bordje. En waar gewerkt wort.. worden fouten gemaakt. Maar nu heeft veel van Nederland aangegeven dat het genoeg is. Uw collega's in de kamer hebben dit aangeven. Zou u nu het volk willen dienen dan kunt wellicht beter een stapje terug doen en de basis van alle gesprekken in de wereld te volgen. Eerst luisteren.... U hoort maar luister in deze combinatie van ambt en taken niet naar uw omgeving. Wij willen uw talenten ten goede van ons land behouden en applaudisseren uw inzet. Maar nu even niet als baas.

 26. BAWLIN
  BAWLIN
  11 dagen geleden

  Diep respect voor de corona schoonmakers die hier hun leven wagen.

  1. Richard De Heus
   Richard De Heus
   6 dagen geleden

   HAHAHA ANGSTHAAS BOEH BOEH

  2. hornox4life
   hornox4life
   9 dagen geleden

   Heldhaftig optreden van zelfopoffering met historische parallelen zoals de puinruimers in Tsjernobyl.

  3. P G
   P G
   11 dagen geleden

   idd. kans van 1 op 100.000 om besmet te raken via oppervlakten.

 27. Get Geta
  Get Geta
  11 dagen geleden

  Ik wou even zeggen dat ik mij niet meer kan herinneren wat ik zo juist heb gezien en gehoord dus ik kan geen commentaar leveren excuses hiervoor oja ik weet wel dat we mondmaskers op moeten dat herinner ik me nog wel ! fijn weekend mensen oja sorry ik herinner met net opeens dat het pas woensdag is sorry mensen

 28. Dick
  Dick
  11 dagen geleden

  Martin Bosma zo'n beetje de meest oprechte en eerlijke persoon die de kamer vertegenwoordigd. Hij roast niemand, maar benoemd gevoelige onderwerpen. Ja, als je hier geboren bent, heb je nog maar recht op 1 paspoort en dat is het Nederlandse paspoort. Dit heeft niets, maar dan ook niets met discriminatie te maken.

  1. kolim jone
   kolim jone
   2 dagen geleden

   een fout gemaakt. Ik hoef daarvoor niet gestraft te worden en kan mijn positie behouden. Nederland is land waar we elkaar fouten vergeven".

 29. Dick
  Dick
  11 dagen geleden

  Je ziet dat het uitsluiten van anderen/partijen zijn weerga niet kent. Ze beweren bijna allemaal te gaan voor verbinding en openheid, maar ze zijn zo hypocriet als de pest. Ze framen er op los, ze beschuldigen anderen van dingen die niet gezegd zijn.

 30. rijkjan
  rijkjan
  11 dagen geleden

  hij kan zich bijna woordelijk herinneren wat er een week geleden is besproken, maar hij kan zich niet herinneren dat hij een week eerder gelogen.. hahaha wat een waus

 31. Lily The Flower
  Lily The Flower
  11 dagen geleden

  Debat zou gaan over informateur maar het ging ineens over rutte die zijn leugens van eerder en 1 april herhaalde en hem een kans geven meer te liegen? Is iedereen daar wel voor ons of spelen ze toneel?

 32. Sem Kali
  Sem Kali
  11 dagen geleden

  😂😂😂😂😂😂😂 Ik heb eerlijk gelogen hahahaha hahahaha. Wat een grapjas is die Rutte, echt een clown 🤡🤡🤡🤡🤡 eerste klas. Klasse hoor 😂😂😂😂😂

 33. Marjolein Kemper
  Marjolein Kemper
  11 dagen geleden

  Dhr. Rutte begrijpt niet wat vertrouwen, zelfreflectie en herstel van vertrouwen is. Hij praat wederom overal omheen. Er is niets veranderd, er gaat niets veranderen. Veranderen is een menselijk proces en geen politiek!

 34. S. d.
  S. d.
  11 dagen geleden

  RUTTE heeft dan wel misschien 2 miljoen stemmers maar dat zegt meer over dat grotendeels van nl Rutte dus niet ziet zitten. 2 miljoen tov alle andere stemmen zegt genoeg. Iemand er zo over nagedacht?

 35. Sammert Koeli
  Sammert Koeli
  11 dagen geleden

  rutte liegt niet alleenz bijna iedereen liegt daar en de NOS liegt het volk al meer dan 15 jaar elke dag voor!!!

  1. Levy Wonderbaum
   Levy Wonderbaum
   10 dagen geleden

   Hahahaha

 36. JP van der Meer
  JP van der Meer
  11 dagen geleden

  Kaag wordt al minder sterk...

 37. S. d.
  S. d.
  11 dagen geleden

  Welke VVD stemmer heeft er nu spijt? Like

 38. Robert Westheim
  Robert Westheim
  11 dagen geleden

  Andere partijen cda,vvd d66 mogen veel langer spreken dan BBB, Pvdd, Bij1, deze worden afgekapt. Waarom dat?, de voorzitster is dus wel partijdig i.p.v. onpartijdig zoals een voorzitter hoort te zijn. Tijd voor een nieuwe voorzitter, domina Arib mag van mij weg

  1. Nawid N.
   Nawid N.
   11 dagen geleden

   Spreektijd is gebaseerd op zetels. Meer zetels is meer spreektijd. Ik vind het ook niet fijn dat de PVV zo lang mag doorlullen over van alles en nog wat. Maar pas als je over je door de kiezer gegunde tijd heen gaat, wordt je afgekapt. Is wel zo eerlijk.

  2. Law Pli
   Law Pli
   11 dagen geleden

   Doorgestoken Kaag en Arib

 39. Thijs van Gisbergen
  Thijs van Gisbergen
  11 dagen geleden

  Ben ik hier de enige die dit een bijzonder traag en onnodig proces vindt?

 40. Nour Ahmad
  Nour Ahmad
  11 dagen geleden

  ذض

 41. Immi 84
  Immi 84
  11 dagen geleden

  De andere zijn gewoon te dom, Rutte speelt met ze.

 42. Old Cheese
  Old Cheese
  11 dagen geleden

  Mark Rutte en zijn Clubhuis VVD valt toch wel door de mand. Heb je het reclame spotje gezien met die dikke volgevreten VVD'ers En allemaal met een vlekje? of geheugen storingen.

 43. Veli Girgin
  Veli Girgin
  11 dagen geleden

  Meneer Azarkan is de laatste tijd zeer scherp🎯

 44. Paris
  Paris
  11 dagen geleden

  Kaag is niet oprecht!

 45. DRS Prof
  DRS Prof
  11 dagen geleden

  Ik speel schaak. Als iemand heeelemaal op verlies staat, maar gewoon volhoudt/doorgaat/tijd neemt, nou, daar wordt ik moe van.

 46. A G
  A G
  11 dagen geleden

  Thierry ❤️

 47. caroline32ful
  caroline32ful
  11 dagen geleden

  MAAR RUTTE KAN BLIJVEN DOORGAAN SAMEN MET DE VOOORZITTER

  1. Levy Wonderbaum
   Levy Wonderbaum
   10 dagen geleden

   Caroline wat probeer je nou

  2. ryan doleweerd
   ryan doleweerd
   11 dagen geleden

   Ik heb nou al iets van 5 comments van je gezien en wil graag 1 ding zeggen. Je caps lock staat nog aan.

 48. caroline32ful
  caroline32ful
  11 dagen geleden

  WANEER WILDRES DEZE LEUGENS HAD VERTELD HAD HIJ ER UIT GELEGEN

 49. caroline32ful
  caroline32ful
  11 dagen geleden

  MENEER ARBIB IK HEB NOG GEEN ANTWOORD VAN U

 50. caroline32ful
  caroline32ful
  11 dagen geleden

  IK HB NOG STEEDS GEN ANTWOORD VAN U

 51. caroline32ful
  caroline32ful
  11 dagen geleden

  ZE KRUIPEN ALLEMAAL WEER IN HUN SCHELP HAD NIKS ANDERS VERWACHT

 52. ale Fokkema
  ale Fokkema
  11 dagen geleden

  Kaag en Hoekstra zijn grote huichelaars!!!

 53. caroline32ful
  caroline32ful
  11 dagen geleden

  SERIEUS DE HELE KAMER WORDT GELIJDT DOOR BUITENLANDERS ER ZJN EEN PAAR LEDEN DIE ER TEGEN IN GAAN MAAR ONZE VOORZITTER IS EEN MOSLIM

 54. caroline32ful
  caroline32ful
  11 dagen geleden

  ZE GAAN DOOD LEUK VERDER IN DE KAMER MET AL DE LEUGNS

 55. Meneer De vries
  Meneer De vries
  11 dagen geleden

  Nieuwe verkiezingen!

 56. Peter Captain
  Peter Captain
  11 dagen geleden

  Hopelijk blijft Arib Kamervoorzitter.

  1. x
   x
   11 dagen geleden

   Arib is een narcist bah

 57. Suurtje Bajnath
  Suurtje Bajnath
  11 dagen geleden

  Mark heeft zoveel ervaring,en dit is gewoon simpelweg Politiek,zie v.dalenwrdenboek betekenis politiek Er is nog niemand klaar om zijn werk over te nemen in Den Haag,

 58. RoySaly71
  RoySaly71
  11 dagen geleden

  Volgende verkiezing Sylvana nog een zetel

 59. Juttje _97
  Juttje _97
  12 dagen geleden

  2:01:36 Ouwehand: “Ja hoor, dat zal wel! Dat is die Rutte! Je kan geen waarde hechten aan wat hij daar zegt!” De heer Rutte lijkt geërgerd te zijn door deze terechte observatie van mevrouw Ouwehand, maar dat is de consequentie waar hijzelf met zijn beslissing tot aanblijven voor heeft gekozen.

 60. Iwahn Apon
  Iwahn Apon
  12 dagen geleden

  Met Tjeenk Willink wordt de PvdA binnen gehesen: VVD-D66-CDA-PvdA in de maak.

  1. Rauw B.
   Rauw B.
   11 dagen geleden

   😔

 61. JohnDoeNews
  JohnDoeNews
  12 dagen geleden

  26:48 Simons stems TEGEN een debat om racisme en discriminatie te bestrijden? Hmmm... Was dat niet haar ultieme agendapunt?

  1. Kylian Weijers
   Kylian Weijers
   12 dagen geleden

   Ze stemt voor een commissie, wat veel praktischer is dan een debat. Dus eerst goed overleg en dan pas inhoudelijk plenair debat. Een plenair debat heeft echt geen zin in dit stadium :-)

 62. JohnDoeNews
  JohnDoeNews
  12 dagen geleden

  12:40 Als je nu even je woorden iets met iets meer tact kan brengen, zal je er veel beter naar je geluisterd worden. Dit is altijd een beetje het probleem van PVV en tegenwoordig ook van FvD geweest.

  1. JohnDoeNews
   JohnDoeNews
   11 dagen geleden

   @Alies Manoukian Ja, daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben. Rutte kan natuurlijk heel goed babbelen. Wilders is daar gewoon minder goed in. Hij kan wel debat voeren, maar niet zonder gezichtsverlies. Je ziet dat vooral nu aan Rutte. Hij vertelt ons allen met een grote glimlach dat hij "naar eer en geweten" heeft gelogen. Nu kan ik me dat nog voorstellen, maar over dat telefoontje van half 8 's ochtends, deed hij net zo onschuldig. Een wolf in schaapskleren, heet dat.

  2. Alies Manoukian
   Alies Manoukian
   11 dagen geleden

   Klopt inderdaad. Er is binnen de PVV (behalve Bosma wellicht) niemand met een charme en een bepaalde rust die de boodschap op een subtiele manier kan overbrengen. Die tact is naar mijn idee erg belangrijk als je kiezers wilt binnenhalen. Wellicht is grote reden voor het huidige zetelverlies?

 63. Mistertunk
  Mistertunk
  12 dagen geleden

  Ouwehand lets gooooo. Altijd goed scherp en inhoudelijk

  1. AtomicLena
   AtomicLena
   11 dagen geleden

   Eens, ik vind haar echt enorm sterk overkomen.

  2. ale Fokkema
   ale Fokkema
   11 dagen geleden

   Ben ik geheel met je eens.

 64. amber van
  amber van
  12 dagen geleden

  Teleurgesteld in D’66. Geen verbazing voor rutte. Het schiet niet op. We zitten in een crisis. Waarom zoveel kansen.

 65. coc001 coc001
  coc001 coc001
  12 dagen geleden

  Rutte functie elders! we moeten wat met de heer rutte.

 66. Jeroad
  Jeroad
  12 dagen geleden

  Kaag is veel erger dan Rutte. Let maar op

  1. kolim jone
   kolim jone
   2 dagen geleden

   Ik ben geen fan van Azarkan maar hier zegt hij het scherp, Rutte heeft een vertrouwensprobleem En Azarkan heeft het scherp, het is niet het eerste debacle van Rutte

 67. mikel. P
  mikel. P
  12 dagen geleden

  Lilian Marijnissen heeft 1000% gelijk over kaag. Wat heb je als burgers aan dat geslijm van kaag. Daar kun je toch geen stro mee recht trekken? Kaag lijkt ook te lijden aan dementie Als kaag deze dodelijke giftige slang zoveel ervaring heeft in vluchtelingen werk, dan had ze niet moet schreeuwen : hier scheiden onze wegen. Dus bij haar gaat ook de mond sneller dan haar verstand. En als volk heb je hier zeker niets aan

 68. Anne Bruggen
  Anne Bruggen
  12 dagen geleden

  Hij zegt 'ik kan nu ook niet hier liegen dat ik niet heb gelogen'. Heeft ie eindelijk bekend dat ie heeft gelogen . @1:08:25

  1. kolim jone
   kolim jone
   2 dagen geleden

   Kaag en Hoekstra zijn grote huichelaars!!!

 69. Jeroad
  Jeroad
  12 dagen geleden

  2 miljoen Nederlanders gestemd op de VVD... ongelooflijk...

 70. Curiosity
  Curiosity
  12 dagen geleden

  Hoe kan je nou schrikken van iets wat je zelf bewust had gezegd een paar dagen daarvoor? Tenzij je dacht dat het niet openbaar zou worden natuurlijk.....1:14:12

 71. Zarion11 A Nobody
  Zarion11 A Nobody
  12 dagen geleden

  1:12:22 'Waar dingen wel goed dingen, waar dingen niet goed dingen'. lol 1:13:11 'Ik zoek hulp'. Wauw. lmao 1:13:32 'Ik heb gelogen'. Nou, dan zijn we er toch? Jokkebrok!

 72. timber
  timber
  12 dagen geleden

  Bij elkaar zit men daar op een dood spoor. Ben benieuwd of Tjeenk Willink daar nog beweging in kan brengen.

 73. Xman1976 Xman
  Xman1976 Xman
  12 dagen geleden

  Eerst €1000,- voor iedere burger, dan pas vertrouwen terugwinnen!!!

  1. Alies Manoukian
   Alies Manoukian
   11 dagen geleden

   Kijk maar uit, straks krijgen ze ons zover dat we ze sméken om die 1000 euro.

  2. JohnDoeNews
   JohnDoeNews
   12 dagen geleden

   Zelfs als dat gebeurt, is dat een illusie. Als ze je aan een kant een kwartje geven, pakken ze aan de andere kant een tientje af.

 74. Λ_DV
  Λ_DV
  12 dagen geleden

  Opnieuw stemmen!

  1. ryan doleweerd
   ryan doleweerd
   11 dagen geleden

   Ik denk dat je beetje dezelfde uitslag krijgt. Rutte heeft een ziek hoog percentage van de stemmen van VVD gehad en ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen van stem wisselen

  2. Rederick Froders
   Rederick Froders
   12 dagen geleden

   Eindigt alleen maar in nog meer stemmen voor de VVD

 75. Roy
  Roy
  12 dagen geleden

  Iemand die weet waarom FvD niet voor die laatste motie stemde?

 76. MLH
  MLH
  12 dagen geleden

  "De vertrouwenskloof". 😂😂. Jaja.

 77. Martijn
  Martijn
  12 dagen geleden

  Rutte, ik kan me niet herinneren dat ik gelogen heb.

 78. A G
  A G
  12 dagen geleden

  Kaag leest voor praat niet vanuit haar hart

 79. Denz
  Denz
  12 dagen geleden

  Kom op Kaag, nu doorpakken.

  1. Denz
   Denz
   11 dagen geleden

   @Martijn waar baseer je dat op?

  2. Martijn
   Martijn
   11 dagen geleden

   Kaag pakt helemaal niks door, die is net zo stiekem als de rest!

  3. Denz
   Denz
   12 dagen geleden

   @Niekberg de leiding nemen in de formatie zoals ze dat hier in het debat ook doet. Ze sluit Rutte niet uit, begrijpelijk want ze heeft haar kiezers hoog zitten en wil ze koste wat het kost vertegenwoordigen in de regering. Ze had gehoopt dat Rutte zelf was afgetreden, maar dat deed hij natuurlijk niet dus nu moet ze zorgen dat met of zonder de VVD, dat ze in ieder geval Premier wordt. Rutte heeft Wilders en Baudet al uitgesloten, maar ik denk dat Kaag nog best met 1 van de 2 zou willen regeren. Ze is echt een leider, de rest hier zeikt en schreeuwt alleen over het verleden, Kaag is de enige die hier aan de toekomst denkt en plannen maakt voor wat er nu moet gaan gebeuren. Ik hoop zonder de VVD (het CDA gaat vast niet akkoord dus dan moeten ze sws nog een andere partij vinden). Maar zelfs als ze in het kabinet stapt met de VVD en Rutte, denk ik niet dat Rutte de volle 4 jaar MP blijft. Kaag neemt het dan wel over op den duur.

  4. Niekberg
   Niekberg
   12 dagen geleden

   Wat doorpakken?

 80. Alain Franken
  Alain Franken
  12 dagen geleden

  Wat een poppenkast en drama allemaal, omdat de premier het verstandiger vond om de perceptie te managen dan de daadwerkelijke waarheid te vertellen over iets wat hij wel of niet heeft gezegd in een gesprek dat eigenlijk vertrouwelijk hoorde te zijn. De verkiezingen zijn geweest, vvd is de grootste, laad die man zijn werk doen nu en geef m het vertrouwen.

 81. Chris Sturk
  Chris Sturk
  12 dagen geleden

  Ik ben fan van Omzigt maar wat een slappe hap van het CDA, Hoekstra toon eens ruggengraat man chanteren ze je ofzo

 82. MICA
  MICA
  12 dagen geleden

  wat een theaterspel zeg. wie word nou niet ziek van dit bureaucratisch spelletje?

 83. Bart Doorn
  Bart Doorn
  12 dagen geleden

  Die CU had hem weg moeten stemmen. Nu wordt de onwerkbaarheid alleen maar groter. Dat is juist schadelijker voor het land.

 84. Dragon240264074
  Dragon240264074
  12 dagen geleden

  Welke discussies er ook moge zijn..... Voor mij is een leugenaar onbetrouwbaar. En ik vraag mij met terugwerkende kracht af wat de heer Rutte in zijn afgelopen kabinetsperiodes wél eerlijk heeft gezegd

  1. bfuncken
   bfuncken
   12 dagen geleden

   Nou ja dat is het hele punt van de Kamer....:) mee eens!

 85. Sam W
  Sam W
  12 dagen geleden

  Een meerderheid in de kamer heeft geen vertrouwen meer in Rutte, dan is het toch einde verhaal lijkt me?

  1. ryan doleweerd
   ryan doleweerd
   11 dagen geleden

   @Sam W Ik snap waar het voorstel vandaan komt en ik denk dat het volkomen terecht is, maar ik denk dat er geen groot verschil gaat zijn met de huidige uitslagen. Misschien dat VVD en dan voornamelijk rutte wat minder stemmen vangen maar dan gaan die stemmen naar soortgelijke partijen.

  2. Sam W
   Sam W
   11 dagen geleden

   @ryan doleweerd Ben het wel eens met het voorstel van Wilders. Om met dit nieuwe licht weer verkiezingen te doen. Juist nu ze pas geweest zijn, doet het nog weinig schade. Als je kijkt op de volkskrant z'n coalitie wijzer is er ook gewoon weinig mogelijk.

  3. ryan doleweerd
   ryan doleweerd
   11 dagen geleden

   @Sam W Ik heb D66 gestemd. Nou moet ik zeggen dat een samenwerking met de VVD van mij absoluut niet hoeft reden daarvoor hoef ik geen uitleg te geven denk ik. Maar het gaat om regeren en dus meerderheid in de kamer dus die samenwerking gaat waarschijnlijk wel komen. Hoewel ik het eens ben dat het voor Rutte tijd is om te gaan, heeft hij een absurt percentage van de totaal stemmen van de VVD gehad, dus zou ik niet weten hoe ze dat moeten oplossen. (of hij deze nu nog steeds zou krijgen is natuurlijk af te vragen)

  4. Sam W
   Sam W
   11 dagen geleden

   @DENN!S Ik kan me niet voorstellen hoe partijen dan nog met hem in zee kunnen gaan, na hem vorige week compleet hebben afgekraakt. Dat kan je toch ook niet meer doen voor je eigen geloofwaardigheid? Voor de mensen die op D66 of CDA hebben gestemt bijvoorbeeld. Om maar over vertrouwen in de politiek te spreken. Kan me zowiezo niet voorstellen hoe mensen nog massaal op hem hebben gestemt. Dat doet me echt verdriet.

  5. DENN!S
   DENN!S
   12 dagen geleden

   Was het maar waar Sam. Maar ze hadden helaas geen meerderheid... echt net niet. 😑😑😑

 86. Bart Doorn
  Bart Doorn
  12 dagen geleden

  Wat een clown die Rutte. Nu over 1977 beginnen dat er pas aan het eind van de gesprekken van de formatie over ministers wordt gesproken. En zelf binnen 5 minuten over Omtzigt beginnen. Volstrekt ongeloofwaardig die Rutte.

  1. Yocairo
   Yocairo
   12 dagen geleden

   Rutte hoopt natuurlijk gewoon dat hij de huidige coalitiepartijen toch een mooi aanbod kan doen om verder te gaan, dan is aan het eind opeens wel weer mogelijk dat hij minister-president blijft. Ik vind het een slimme poging van Rutte, maar ik vind dat de coalitiepartijen - in ieder geval de CU die naderhand toch aangeeft geen vertrouwen meer te hebben in Rutte - gewoon keihard hun voet hadden moeten neerzetten.

 87. Grieks Bier
  Grieks Bier
  12 dagen geleden

  Mark Rutte heeft wel iets geleerd vande toeslagenaffaire. Voor de affaire was het: "wie een fout maakt of iets vergeet is een leugenaar en fraudeur. Die moet gestraft worden met terugwerkende kracht en alles inleveren". En wat zegt Mark Rutte nu: " ik heb een fout gemaakt en ben geen leugenaar en fraudeur. Ik was het alleen vergeten en heb onbedoeld een fout gemaakt. Ik hoef daarvoor niet gestraft te worden en kan mijn positie behouden. Nederland is land waar we elkaar fouten vergeven".

  1. d.j brick mocs
   d.j brick mocs
   12 dagen geleden

   Dubbel gelul. Maar zijn we gewend van Rutte

 88. BEMOEI BRIGADE
  BEMOEI BRIGADE
  12 dagen geleden

  Hij blijft liegen

 89. Rederick Froders
  Rederick Froders
  12 dagen geleden

  D66 gaat zometeen gewoon gezellig met Rutte aanschuiven. Iedereen ziet de bui al hangen. Alles waar Rutte nu aan te pas komt is suspect, en met goeie reden.

  1. MrGanz87
   MrGanz87
   4 uur geleden

   @Denz kaag is nog corrupter dan Rutte

  2. Denz
   Denz
   12 dagen geleden

   Dan zullen toch echt nog een partij nodig hebben. Kaag wil Premier worden, die wil zélf aan het werk voor NL, en mijn stem heeft ze. Je ziet dat ze hier ook de enige is die zich écht als leider opstelt. Ik hoop alleen dat ze met elke partij in ieder geval wil praten. Van links naar rechts.

 90. UnforgettableJazzFusion
  UnforgettableJazzFusion
  12 dagen geleden

  Mooi om al die partijen te zien spartelen. Rutte is een baas. Alles glijdt van hem af.

 91. G Morabito
  G Morabito
  12 dagen geleden

  Gewoon verkiezingen opnieuw stemmen zo los je deze hele gezeur en gezeik op. Tjonge jonge zeg! Net klein kinderen in de kabinet.

  1. Law Pli
   Law Pli
   11 dagen geleden

   Wat heeft opnieuw stemmen voor zin als Ollongren dan weer verantwoordelijk is voor het regelen van de poststemmen bij de Tweede Kamer verkiezingen?

  2. Yocairo
   Yocairo
   12 dagen geleden

   Waarom zou dit helpen? De winst van VVD is desondanks de vertrouwensschade van Rutte over de toeslagenaffaire. Dan zou iets veel kleiners als het spreken over een individueel kamerlid tijdens een verkenning toch in het niets vallen? Opnieuw stemmen gaat daarbij weinig nieuws opleveren, lijkt mij.

 92. timsokay
  timsokay
  12 dagen geleden

  Wat een interessant onderonsje tussen Ouwehand en Wilders in de pauze voor de stemming? Zou graag hebben gehoord wat die tegenpolen zo collegiaal met elkaar te bepraten hadden...

  1. Yocairo
   Yocairo
   12 dagen geleden

   In het debat is duidelijk geweest waar mw. Ouwehand en dhr. Wilders het met elkaar over eens waren, dus wellicht over de motie van wantrouwen of het aankomend formatieproces.

 93. G Morabito
  G Morabito
  12 dagen geleden

  Gewoon opnieuw stemmen kabinet herstellen zo los je problemen op in Nederland.

 94. Creating Reality
  Creating Reality
  12 dagen geleden

  De scheidslijn tussen dictator en democraat is niet altijd eenvoudig te trekken, bijvoorbeeld wanneer iemand aan de macht is gekomen, of blijft, door (herhaalde) verkiezingsfraude zoals veel dictators doen om een schijn van legitimiteit op te houden. Ook is het mogelijk dat een dictator op democratische wijze aan de macht komt, zoals Adolf, maar vervolgens de democratie verandert in een dictatuur. De Romeinse dictator trad weer af als de crisis voorbij was en de senaat hernam dan zijn positie weer als de wetgevende macht. Julius Caesar werd zelf, door zijn grote overwinningen, benoemd tot dictator 'perpetuus' (eeuwige dictator), dat wil zeggen dictator 'voor het leven', en was in die zin een moderne dictator evenals zijn opvolgers de Romeinse keizers. ➡️Ook de moderne dictator zal doorgaans nooit vrijwillig zijn macht opgeven. Het is als zodanig een heerser die regeert zoals een absoluut monarch, echter zonder enige dynastieke basis. Om deze reden staat de moderne dictator meer in de traditie van de tirannen uit de oudheid, dan van de Romeinse dictator. "Ik lieg niet.."

 95. Ruud Meyer
  Ruud Meyer
  12 dagen geleden

  Eer aan zichzelf houden kan Rutte niet.....hij heeft geen eer.... En waarom ook? Hij komt overal mee weg, zijn narcisme wordt gevoed... hoe moet hij ooit nog vertrouwen verdienen?

 96. PixelPhobiac
  PixelPhobiac
  12 dagen geleden

  Hij jokt gewoon weer!

 97. Michell van den Boom
  Michell van den Boom
  12 dagen geleden

  U heeft dus gelogen? Mark Rutte : "Nee, ik heb niet gelogen, of ja ik heb niet de waarheid gesproken over dat ik het over Dhr. Omtzigt heb gehad. "Dat blijkt nu wel." Maar daar heb ik niet om gelogen" Dat heeft u wel meneer Rutte. Mark Rutte : "Nee, ik ga niet liegen over dat ik zou hebben gelogen , dat zou echt stom zijn". Dan heeft u toch gelogen? Mark Rutte : " Dan verschillen we van mening" Komedie pur sang...

  1. John Anonymous
   John Anonymous
   8 dagen geleden

   @Michell van den Boom Nogmaals, je hoeft Rutte niet geloven. Ik heb ook zo mijn twijfels. Maar daar gaat het hier niet om. Mijn punt is dat ze hem probeert te vangen op zijn letterlijke woorden dat hij had gelogen, terwijl OVERDUIDELIJK is dat hij alleen maar bedoelde dat hij een onwaarheid had uitgesproken. Hij dacht dat het wél waar was, omdat hij zich er niks van kon herinneren. Als je het verschil tussen een bewuste leugen en een onbewuste leugen (wat ik persoonlijk geen leugen zou noemen) niet snapt, dan zijn we uit uitgepraat, want dan weet ik het ook niet meer.

  2. Michell van den Boom
   Michell van den Boom
   9 dagen geleden

   @John Anonymous Wil ik wel doen op wat je zei over dat het "flauw" was van Oudehand. Dus het is flauw als je iemand op een leugen wijst? Die prognose die je schetst kan je op verschillende manieren interpreteren. Maar hij heeft het immers gewoon toegegeven hoor, wel naar eer en geweten. Dat is echt klinkklare onzin. Weet je wat het is, als je écht verstand hebt en daarmee bedoel ik gezond verstand in de zin dat je vooral je geest en mindset in balans is ga je dit soort dingen niet lopen verdedigen door te stellen dat het flauw is. Jij gelooft toch niet dat "Kan ik me niet zo herinneren gelul?" Weet je wat ik echt flauw vind, dat hij niet gewoon de waarheid in de eerste instantie heeft verteld toen het hem gevraagd werd. Als hij het had gezegd had het hem meer gesierd. Dat omheen gedraai van Rutte en die woordspelletjes. Verschrikkelijk. Maar Rutte is niet de enige. Zoals Kaag zei gelooft ze niemand in de politiek op hun woord. Maar ja goed. Wat jij flauw vind, vinden anderen gewoon terecht. Maar ga niet zeggen dat dat met verstand te maken heeft want dat is echt bullshit.

  3. John Anonymous
   John Anonymous
   9 dagen geleden

   @de waarheid Argumentum ad populum. Ga nou gewoon eens in op wat ik zeg.

  4. de waarheid
   de waarheid
   9 dagen geleden

   1.3 k likes 171 dislike s op 160k views ik geloof die cijfers meteen 😆😆 waarschijnlijk zijn die cijfers ook gelogen... of ja niet gelogen maar veranderd

  5. John Anonymous
   John Anonymous
   10 dagen geleden

   Dit was gewoon flauw van Ouwehand, want iedereen met een beetje verstand snapt dat Rutte hier niet bedoelt dat hij bewust heeft gelogen (dat is feitelijk wat we onder liegen verstaan), maar dat hij per ongeluk een onwaarheid heeft verteld (dat noemen we ook wel eens liegen, maar is het feitelijk niet). Dus op dit punt heeft Rutte gelijk dat hij niets anders beweert dan de week ervoor.

 98. Fullmoon MWithagen
  Fullmoon MWithagen
  12 dagen geleden

  Waarom dit gedram? Wat wil je? Nieuwe verkiezingen zelf aan de macht? Dit gaat niet over de mensen in het land dit gaat over wie is de machtigste. Naast de waarheid praten is jammer genoeg politiek, iedereen doet daar aan mee. Sommigen doen dat zeer weinig, anderen veel wie wie is we don't know.

 99. pbakker
  pbakker
  12 dagen geleden

  Ik ben geen fan van Azarkan maar hier zegt hij het scherp, Rutte heeft een vertrouwensprobleem En Azarkan heeft het scherp, het is niet het eerste debacle van Rutte

  1. Owsryudie
   Owsryudie
   11 dagen geleden

   Azarkan is echt een leider hé, dat merk je in het manier van doen. Ik denk dat ik de volgende keer, mits hij deze prestatie blijft volhouden op hem te gaan stemmen. Ik denk dat hij wel underrated is qua stemmen.

  2. Michell van den Boom
   Michell van den Boom
   11 dagen geleden

   Azarkan is ook een goede spreker. Dat stukje dat hij zei , " Heeft Dhr. Rutte nu tegen mij gelogen? " is goud waard.

  3. Bowey Groen
   Bowey Groen
   11 dagen geleden

   @Dog's Eye jammer dattie bij de partij van erdogan zit

  4. Dog's Eye
   Dog's Eye
   12 dagen geleden

   Hij is laatste tijd erg baas ja

 100. Chris Sturk
  Chris Sturk
  12 dagen geleden

  Kaag kan zich ook al bijna niet meer herinneren dat ze vorige week Rutte nog afkeurde, geheugen van Kamerleden is niet lang ... 😜

  1. yasio bolo
   yasio bolo
   3 dagen geleden

   Kaag en Hoekstra zijn grote huichelaars!!!