Reconstructie: zo verschoven ouderen alsnóg naar achter in de vaccinatierij

857 Weergaven 89K

Waarom kwam de vaccinatiecampagne zo traag op gang? Hoe kan het dat de beste vaccins niet bij de kwetsbaarste mensen terechtkwamen? Het korte antwoord: een onnodig ingewikkelde vaccinatieaanpak en een flinke lobby.
Uit onze reconstructie blijkt dat kwetsbaren en ouderen in instellingen minder snel zijn gevaccineerd dan had gekund. Met alle gevolgen van dien. Terwijl juist deze groepen prioriteit hadden moeten krijgen, volgens kabinetsbeleid en de Gezondheidsraad.
Wij kregen interne stukken in handen en voerden gesprekken met een groot aantal directbetrokkenen, onder wie de nabestaanden van ouderen die tevergeefs wachtten op een vaccin.
Wat ging er mis? We hadden een valse start, er zijn kansen gemist en het recht van de sterkste bleek een heel grote rol te spelen. Bekijk hier onze reconstructie.
***
Hier lees je de verantwoording van ons onderzoek en de uitgebreide reacties van het ministerie, het RIVM en de LHV: nos.nl/l/2376735

#Vaccinatie #Onderzoek #Nieuwsuur

Reacties

 1. Dude 0853
  Dude 0853
  Dag geleden

  Met 1,5 mil besmettingen en slechts 1,5 mil personen die een tweede prik hebben gehad op 17,5 mil inwoners is er nog wel ruimte voor verbetering. Inmiddels heb ik en mijn kind ook corona gekregen. Ik ben weer enigzins hersteld. Maar nu heeft mijn kind weer opnieuw verdachte klachten, ik hoop maar dat het verkoudheid is anders is er opnieuw een probleem. Over een maand of misschien twee maanden kan ik een afspraak maken voor vaccinatie, arbeidsmigranten gaan nu voor.

 2. Paweł Zieliński
  Paweł Zieliński
  3 dagen geleden

  Greetings from Poland to all of you: nllike.info/baby/video/hYiRypm9eItps34

 3. B van der V
  B van der V
  5 dagen geleden

  In een verpleeghuis in het Gelderse Wehl zijn 12 van de 29 bewoners - bijna de helft - positief getest op corona, terwijl het merendeel van hen is gevaccineerd tegen het virus. Het gaat om dementerende ouderen. De bewoners verblijven in isolatie op hun kamers. Een woordvoerder laat aan Omroep Gelderland weten dat bijna alle bewoners zowel de eerste als tweede vaccinatie hebben gehad.

 4. touraneindanke
  touraneindanke
  6 dagen geleden

  Ik heb een oproep gekregen om mij te melden, per telefoon of internet. Mission impossible. Ik kom er niet door, inderdaad ik zwijg en heb mij er bij neergelegd. Thuis isolatie en mondkapje op. Wachten tot de grim reaper aanklopt 👻

 5. yasio bolo
  yasio bolo
  7 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 6. william88805
  william88805
  7 dagen geleden

  Zeg eens, hoe kan een principieel weigeraar tegen de Mao Stasi Staats Snotlap Verplichting ooit nog een huisarts of medische hulp post bezoeken? Die mensen mogen creperen van jullie. Maak daar eens een uitzending over stel dwazen.

 7. Rock girl
  Rock girl
  8 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 8. Petra Haegebaert
  Petra Haegebaert
  8 dagen geleden

  Geen vaccin is nog het beste! Als ik ziek wordt ga ik niet naar de dokter of naar een hospitaal. Ik heb een " leifplan" ondertekend. Dat bestaat in België en dat wil zeggen dat als ik ziek wordt mogen ze me niet verzorgen. Dit moet je laten registreren en coupés maken voor je huisarts en getuigen die mee getekend hebben.

  1. yasio bolo
   yasio bolo
   7 dagen geleden

   Dr. Harvey Risch, professor epidemiologie aan de universiteit van Yale, heeft berekend dat meer dan 60 procent van alle nieuwe “gevallen” van het Covid-19 virus zich voordo

 9. Alex Blonk
  Alex Blonk
  9 dagen geleden

  En ja mijn dochter werkt.in de thuis zorg maar nog niet een vaccinatie voor haar .weg met Deze debacle Makende leidende

 10. Yep Achternaam
  Yep Achternaam
  9 dagen geleden

  Afgelopen zaterdag verzamelden zich naar schatting ruim één miljoen mensen in Londen om te betogen voor vrijheid. In de mainstream media bleef het oorverdovend stil. In de schaarse mediaberichten over de massabetoging werd gesproken over ‘hooguit 10.000’ demonstranten. Marianna Spring van de BBC twitterde dat ‘enkele duizenden anti-lockdownbetogers’ door Londen liepen. Ze voegde toe dat het vooral ging om mensen die ‘geloven in internetcomplotten’. Haar collega Mike Wendling zei dat er ‘hooguit 5000 tot 10.000’ betogers meeliepen, die volgens hem ‘geen normale mensen’ waren.

  1. Rock girl
   Rock girl
   8 dagen geleden

   in heldere fasen qua vaccinatie, risicobeperkingen van besmettingen zonder teveel toezeggingen.

 11. asioe kiou
  asioe kiou
  9 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 12. jac
  jac
  10 dagen geleden

  Onze vaccinatie mag u hebben wij 75 jarigen 32 mensen zijn gezond en willen dat blijven. Dus nooit een vaccin.

 13. minij hooi
  minij hooi
  11 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 14. Nasim Barrandeh
  Nasim Barrandeh
  12 dagen geleden

  Het gaat om de kinderen

 15. Rhea Spoelstra
  Rhea Spoelstra
  12 dagen geleden

  Tsja waarom zou de Staat de ouderen als eerste vaccineren ? Is niet eens in Staatsbelang scheelt AOW en zorgkosten . Je ziet het in de verzorgingshuizen . Soms worden 55 jarigen eerder gevaccineerd dan de ouderen .

  1. asioe kiou
   asioe kiou
   9 dagen geleden

   nllike.info/baby/video/koeg13qweISesXY B117 ook buiten zeer besmettelijk. Holland maakt nu grootste strategische fout door te versoepelen.

 16. Braznik Kriklz
  Braznik Kriklz
  12 dagen geleden

  En lieve gevaccineerder hebben jullie allemaal een flinke financiele vergoeding gekregen? Want dat hoort zo, he als medicijnen en vaccinaties in testfase zitten. Er bestaan geen goedgekeurde Corona vaccins, ze hebben slechts een Emergence Use Authorisation, ook in Europa. De trials lopen nog tot 2023. De mRNa vaccins zijn experimenteel, nog nooit eerder op mensen gebruikt. De waarheid komt langzaamaan aan het licht. Gevaccineerden hebben een veel grotere kans om een ernstige vorm van #covid #corona te krijgen. Omdat hun door het mRNA lamgelegde eigen immunsysteem het laat afweten na vaccinatie. Het valt niet te ontkennen dat Covid-19 een experimentele mRNA virale vector vaccins en injecties politieke kwesties zijn, geen gezondheidskwesties. De échte complotgekkies zijn van mening dat de overheid om hen geeft, dat de media hen nooit zou misleiden laat staan liegen en dat de farmaceutische industrie die miljarden aan ziektes verdient, hen werkelijk gezond wil maken en zelfs genezen. Wat voor soort mensen er in de WHO en V.N zitten. Je hoort ze anders nooit over gezondheid en vrede. Waarom wordt ons gezegd dingen te doen die niet werken? Een nadere uitleg van de omstreden exosomen theorie, die stelt dat virussen niets anders dan een opruimmechanisme van het lichaam zijn, en daarom niet besmettelijk zijn. Nieuwe vaccins voor nieuwe mutaties maken de zaken nóg erger, omdat de wetenschappers onmogelijk die gemuteerde virussen voor kunnen zijn. Ze willen ons niet helpen met het vaccin maar....... uitroeien!

 17. Von Surf
  Von Surf
  12 dagen geleden

  Van de ene doos in de andere doos zou niet kunnen? Verbijsterend wat een gepruts. Incapabele managers allemaal ontslaan en zelf achterin de vaccinatie rij.

 18. Arend Kunst
  Arend Kunst
  12 dagen geleden

  groningerkrant.nl/groningen/sterftecijfer-covid-19-is-vergelijkbaar-met-een-gewone-griep/

 19. Arend Kunst
  Arend Kunst
  12 dagen geleden

  Dit is geen vaccin maar genetische manipulatie waarvan de bijwerkingen nog onbekend zijn, een vaccin ontwikkel je niet in minder dan een jaar tijd, dat duurt jaren van testen op proefpersonen, soms lukt het helemaal niet zoals bij een vaccin tegen aids. Trouwens volgens de Neurenberg code is het verboden om mensen tegen hun wil te vaccineren. Buiten dat is het mortaliteitscijfer van covid19 0,05% voor mensen onder de 70 jaar en 0,23% voor de totale bevolking qua leeftijd. Dit zijn de pas uitgekomen bevindingen van een van 's,werelds meest befaamde epimidiologen de Grieks Amerikaanse John.p. Iodinassis. Hij vergelijkt COVID19 met een gewone griep.

 20. Only the truth Nothing but the truth
  Only the truth Nothing but the truth
  12 dagen geleden

  De overheid is gekaapt!!! U en ik zijn gegijzeld!! Losgeld betalen wij door ons te laten vaccineren!!! Wij zijn straks niet meer baas over ons lichaam!!!

 21. Twenty47Beats
  Twenty47Beats
  12 dagen geleden

  veel oudere gaan in de middag naar het terras en jongeren in de avond. dat is echt krom

 22. Yep Achternaam
  Yep Achternaam
  13 dagen geleden

  De prijzen zijn weer flink verhoogd !

 23. Yep Achternaam
  Yep Achternaam
  13 dagen geleden

  Dr. Harvey Risch, professor epidemiologie aan de universiteit van Yale, heeft berekend dat meer dan 60 procent van alle nieuwe “gevallen” van het Covid-19 virus zich voordoen bij mensen die reeds “gevaccineerd” waren tegen de ziekte. “Clinici hebben me verteld dat meer dan de helft van de nieuwe Covid-gevallen die ze behandelen, mensen zijn die gevaccineerd zijn”, vertelde Risch aan Bannon.

 24. C Z
  C Z
  13 dagen geleden

  Ik vermoed dat dit ongeveer uit de parlementaire enquete gaat komen over het coronabeleid: 1. Het inkoopbeleid voor vaccinaties aan het begin van de crisis was redelijk tot goed, in Europees verband, al kwam Nederland soms redelijk laat in actie 2. Het decentraal regelen van vaccinaties bleek erg inefficient 3. De overheid faalde in het geven van goede regie. Men liet teveel de oren hangen naar opinies en omstandigheden en voerde een grillig beleid. 4. De overheid faalde in het scheppen van vertrouwen en draagvlak onder de bevolking, waardoor onnodig veel fricties en frustraties ontstonden. Lessen te leren 1. Het centraliseren van grootschalige vaccinaties en de voorbereiding erop 2. Het aanhouden van grotere marges in veiligheidsmaatregels 3. Consistent uitgezette lijnen aanhouden, minder korte-termijn experimenten 4. De communicatie beter vormgeven, vertrouwen wekken door duidelijkheid - beter anticperen op de psycho-sociale factoren en corona-stress, mentale belasting van de bevolking 5. Het uitzetten van een campagne in heldere fasen qua vaccinatie, risicobeperkingen van besmettingen zonder teveel toezeggingen.

 25. Bolia Fops
  Bolia Fops
  13 dagen geleden

  Eerlijk, 100% pure journalistiek. Mooi dit te zien dat er toch nog omroepen zijn die dit doen.

  1. minij hooi
   minij hooi
   11 dagen geleden

   Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 26. Huffepuf
  Huffepuf
  13 dagen geleden

  Whut

 27. Erik Laken
  Erik Laken
  13 dagen geleden

  nllike.info/baby/video/koeg13qweISesXY B117 ook buiten zeer besmettelijk. Holland maakt nu grootste strategische fout door te versoepelen.

 28. Erik Laken
  Erik Laken
  13 dagen geleden

  33% ex Covid heeft een hersenziekte.

 29. Drgonnofski
  Drgonnofski
  13 dagen geleden

  Whahahahaha brocacef de juiste persoon. Kunnen de weekrollen voor instellingen nog niet eens normaal leveren zonder fouten🤣🤣🤣🤣🤣

 30. MP Gabriel
  MP Gabriel
  14 dagen geleden

  Kijk de prikje van de corona virus 🦠 zo als ik met leeftijd van 66jaar oud met een niet zogezond lichaam en ook met Epilepsie aanvallen wel de pillen Epilepsie slik ik wel Deze Depakine en nog meer nou rutte ga nou eensgoed aan je werkt kijk mijn broer ineen rolstoel heeft wel geprikt zitin eenbejaardetehuis nou hoe lang nog oja de anderen broer heeft ook nog geen prik laat staan mijn 2zoons ook nog niet dekinderen van mijn broers ook nogniet kijk adat is bij ons rutte albetaald en het wees mensen zijn weten wij heel goed hoe het voeld

 31. --
  --
  14 dagen geleden

  Hoe zit het met hydroxychloroquine met zink of ivermectine? Er wordt niets over gezegd in het filmpje terwijl het levens redt bij covid-19 elders in de wereld maar in Nederland kennelijk verboden is om in de eerste lijn in te zetten? en ook gedemoniseerd wordt. zelfzorgcovid19.nl/artsen-reageren-verbolgen-op-boetedreiging-en-stellen-10-vragen-aan-igj/

 32. Soinas Doyi
  Soinas Doyi
  14 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 33. H Hedda
  H Hedda
  14 dagen geleden

  Ik denk inderdaad dat die meneer wel 140 jaar had kunnen worden als hij op tijd was gevaccineerd. Voor deze crisis stierven mensen nooit op die leeftijd, daarom moeten we ons nu koste wat kost tegen de dood beschermen.

 34. Yael Smid
  Yael Smid
  14 dagen geleden

  Wederom mega dislike geplaatst

 35. Yael Smid
  Yael Smid
  14 dagen geleden

  Kots kots kots

 36. dueeh nyyu
  dueeh nyyu
  14 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 37. Ominous
  Ominous
  14 dagen geleden

  Tja, ik zeg maar zo; alleen een wappie draagt een mondkappie. Dankjewel voor de medewerking aan deze facistische dictatuur. Dankjewel voor ruim een jaar lang vrijheidsberoving. Na elke regel een jaar lang te hebben gebroken, heb ik nu nog steeds geen corona. 🖕

 38. Gianni Van den Bosch
  Gianni Van den Bosch
  14 dagen geleden

  Eerlijk, 100% pure journalistiek. Mooi dit te zien dat er toch nog omroepen zijn die dit doen.

  1. Only the truth Nothing but the truth
   Only the truth Nothing but the truth
   12 dagen geleden

   De overheid is gekaapt!!! U en ik zijn gegijzeld!! Losgeld betalen wij door ons te laten vaccineren!!! Wij zijn straks niet meer baas over ons lichaam!!!

  2. dueeh nyyu
   dueeh nyyu
   13 dagen geleden

   Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 39. Jon Croes
  Jon Croes
  14 dagen geleden

  Het is geen vaccin! Dit gaat om mRNA, heeft niets met virale deeltjes te maken. Het gaat om genetische-modificatie beste mensen...

 40. Sesketh
  Sesketh
  14 dagen geleden

  Ik stem nu alvast voor een parlementaire enquete naar het nodeloos sterven van veel mensen en vooral kwetsbare ouderen vanwege het falen van instanties en overheid. Of tenminste een parlementair onderzoek, maar dat lijkt mij persoonlijk te licht voor deze massale dood door schuld.

 41. foopyu nooui
  foopyu nooui
  14 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 42. ja jaed
  ja jaed
  15 dagen geleden

  Nieuws uur hou maar op. Wij 75. Jarigen vaccineren ons niet zijn gezond en willen dat blijven. We hoeven niet verder te zien .De onze mag u houden 30 stuks.

 43. perp1exed
  perp1exed
  15 dagen geleden

  Geen wonder dat we al zo lang in de "totale" lockdown zitten, en het cabinet zo aarzelt met heropening. Dank Nieuwsuur!

 44. Voornaam Achternaam
  Voornaam Achternaam
  15 dagen geleden

  Helaas is de overheid niet in staat om een groot logistiek project te leiden. Jammer dat ze te eigenwijs zijn om dit ook in te zien. Dit keer kost het niet alleen geld, maar helaas ook mensenlevens.

 45. Nabnormaal TV
  Nabnormaal TV
  15 dagen geleden

  Wat een overheid... pff. Gelukkig is dit platform er nog, tenminste knap stukje journalistiek ! Goed bezig

 46. drttyu liqm
  drttyu liqm
  15 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

 47. Partyfreaker
  Partyfreaker
  15 dagen geleden

  De meneer van het medicatietransport schuift de schuld naar het RIVM omdat hun zogezegd niks mogen doen, maar hij verteld niet hoeveel hun transportkosten zijn. Het RIVM heeft een budget en mogen daar niet overheen. Hij zegt dat andere transportbedrijven ook gebeld hebben om het vaccin te verspreiden, en al die bedrijven bellen niet zomaar, dat is dus dikke business. Geld is het probleem, geld is altijd het probleem. We kunnen heel de wereld voorzien van de nieuwste iPhone, maar een vaccin gaat toch wat lastiger, behalve als de consument zelf het volledige bedrag zou betalen, dan waren we allang gevaccineerd.

 48. Rambol
  Rambol
  15 dagen geleden

  Hij laat je een koeler van min 3 zien, en het vaccin moet op -80 bewaard worden. Snap je het probleem nu? Groot verschil

 49. Quenn
  Quenn
  15 dagen geleden

  overpopulatie i been trynna tell people so badly

 50. Di
  Di
  15 dagen geleden

  Ik wil geen prik. Nu niet, nooit niet. Gebruik gezond verstand

 51. m steur
  m steur
  15 dagen geleden

  Ja leuk zo'n onderzoek.... top man.... zal allemaal waar zijn bedoel dit hebben jullie onderzocht. maar wat de mensen echt moeten weten word weer niet verteld. Eigenlijk heel triest.

 52. bilisha coli
  bilisha coli
  15 dagen geleden

  Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  1. Hoits
   Hoits
   13 dagen geleden

   Wist niet dat bots konden praten

 53. epic time breaker
  epic time breaker
  15 dagen geleden

  Rutte heeft ze vermoord.

 54. Erik Hofstra
  Erik Hofstra
  15 dagen geleden

  ja, dat krijg je als je een leugen als waarheid probeert te verkopen.. dan gaat er heel veel mis. In dit geval, vallen er doden. En dat is gewoon een direct aantoonbare misdaad. Voor de rechter met die mensen, allemaal! ..en de zwaarste straf opleggen. Geen genade. Geen gedraai. Doen.

 55. mac wallace
  mac wallace
  16 dagen geleden

  het is geen verslaving jongens. echt niet. als je al 1,5 halve maand elke dag aan het gokken bent. en je draait in 1 dag een keer je hele bankrekening erdoorheen. dan is het geen verslaving. echt niet. ik heb wel voor hetere vuren gestaan. en mij heb je niet ermee. probeer even een microlening ergens te krijgen. mocht ik ook mijn uitkering er door heen jagen. dit is geen verslaving. zolang ik maar niet dieper dan mijn rode cijfers onder de nul kom.

 56. Petra Martens
  Petra Martens
  16 dagen geleden

  Hoeveel fouten mag het RIVM nog maken.....

 57. bart a
  bart a
  16 dagen geleden

  De gezondheidsraad is een verlengstuk van de WHO , de VN . Hier vindt de aansturing van de draconische en vaak onmenselijke maatregelen plaats. Het opsluiten van bewoners van verpleeghuizen met bezoekverbod heeft niet geleid dat deze groep niet werd besmet. De besmetting vond kennelijk plaats via het verplegend personeel . (Voor schade /letsel advocatuur "kat in een bakkie") De WHO veronderstelde een pandemie met een categorie A virus , zoiets als Ebola. Achteraf niet meer te verdedigen. Het Coviid-19 blijkt steeds meer een van de vele verkoudheids/griep virussen Vooral het Influenza A virus muteert en ieder jaar zijn er weer duizenden varianten . Vandaar dat de jaarlijkse griepprik niet volledig beschermt. De kwetsbaren zijn dus al lang bekent bij de huisartsen die al jaar en dag hen vaccineert .

 58. Franklin
  Franklin
  16 dagen geleden

  De angst voor het virus prevaleert hier. Ik zelf ben bang voor een dictatuur en andere zijn weer bang voor armoede. Zien jullie wat ze aan het doen zijn?

 59. klotehater
  klotehater
  16 dagen geleden

  Weer het bewijs dat ambtenaren en semioverheid elkaar willen beschermen tegen het bedrijfsleven. Dit doen ze om hun eigen onkunde te maskeren en het is een grove schande. In het OMT zitten directe vertegenwoordigers van kleine laboratoria ed die helemaal niet zaten te wachten op dat hun baantjes op de tocht zouden komen te staan omdat het bedrijfsleven goedkoper en efficiënter werkt.

 60. Frank De Ruiter
  Frank De Ruiter
  16 dagen geleden

  Nou, ze kunnen mij niet ver genoeg naar achter in de vaccinatie-rij verplaatsen. Ik neem die rommel niet. Ben toch niet gek. Als iemand denkt gezond te kunnen worden door vergif in je te laten spuiten, dan hebben ze diegene wel echt op zijn hoofd laten stuiteren bij de geboorte.

 61. Robert Bantes
  Robert Bantes
  16 dagen geleden

  🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🥳😎🤣🤣🤣🤣🖕🖕🖕🖕

 62. Jarno Hoogland
  Jarno Hoogland
  16 dagen geleden

  Het licht en de weg is Jezus , rot op met je vaccinate

 63. macmaniac78
  macmaniac78
  16 dagen geleden

  Iedereen weet nu toch wel dat die Rutte een grote leugenaar is en een "graaier" is Hij is door de stemmer arrogant geworden. Hij zegt altijd van alles. "De ouderen zijn de hoogste prioriteit." We moeten gewoon allemaal het goedkoopste vaccin krijgen. En dat vaccin was eerder niet geschikt voor 60+ en daarna niet voor 60-. (A-Z) Het mag niets kostten! Precieze cijfers zijn er niet. Klopt! Raar toch? Dat is de Rutte strategie. Niets opschrijven, dan kan er ook niets naar buiten lekken.

 64. Play them games
  Play them games
  16 dagen geleden

  Ik herken mijzelf in Mark Rutte. Ik zie de manier hoe die praat, het grote acteer werk er achter om uit te stralen dat het je iets boeit, maar diep van binnen ben je een kouwe killer. Takes one :)

  1. Joost mag 't weten
   Joost mag 't weten
   12 dagen geleden

   Psychopatie is niet echt een toffe karaktertrek maar idd, it takes one to know one.

  2. Soinas Doyi
   Soinas Doyi
   14 dagen geleden

   Goed overzicht! Het naar achterschuiven geldt ook voor mensen met zwakke gezondheid

 65. Willem Brouwer
  Willem Brouwer
  16 dagen geleden

  Hoe meer mensen uit deze kwetsbare en oudere groep overlijden , hoe meer geld de staat aan A.O.W. uitkering spaart. Als je ouder dan 67 jaar bent , dan ben je voor de staat alleen nog maar een dure klant en wil de staat van je af.!!!!!

 66. Oumar Fofana
  Oumar Fofana
  16 dagen geleden

  Nieuwsuur - Nos3 - Nos Stories, zijn de beste journalisten

 67. M Razzouki
  M Razzouki
  16 dagen geleden

  Ongeregeld zooi bij het RIVM. Die Jaap van Dissel en zijn Crew moet je echt uit de organisatie knuppelen. Het is 1 grote vuilnisbelt. Wat een stelletje kneuzen daar. Mijn complimenten voor jullie onderzoek !

 68. Justin Strik
  Justin Strik
  16 dagen geleden

  They couldn’t organize a pissup in a brewery

 69. Jaap Smit
  Jaap Smit
  16 dagen geleden

  Dit Jip en Janneke verhaal had ik van Hugo de Jonge verwacht.

 70. BluesDocter
  BluesDocter
  16 dagen geleden

  Mijn prikje kun je gratis overemen. Geen garantie op een goede afloop 🤪

 71. Tripz Included
  Tripz Included
  16 dagen geleden

  omdat het rivm eingelijk precies weet hoe fake dit hele 'ding' in waarheid is .. (::)

 72. xxxPassiexxx
  xxxPassiexxx
  16 dagen geleden

  Na vaccinatie ben je niet onaantastbaar. In feite beschermen de meeste vaccins niet volledig tegen infectie, zelfs niet als ze kunnen voorkomen dat de symptomen verschijnen. Als gevolg hiervan kunnen gevaccineerde mensen onbewust ziekteverwekkers dragen en verspreiden. Af en toe kunnen ze zelfs epidemieën veroorzaken. Bij ouderen werkt de geheugen reactie na vaccinatie niet altijd. Immunosenescentie is de geleidelijke verslechtering van het immuunsysteem veroorzaakt door natuurlijke ouderdom. Het adaptieve immuunsysteem wordt meer aangetast dan het aangeboren immuunsysteem. Immunosenescentie omvat zowel het vermogen van de gastheer om op infecties te reageren als de ontwikkeling van een langdurig immuungeheugen, vooral door vaccinatie.

 73. AVLRECORDS
  AVLRECORDS
  16 dagen geleden

  0.15% dus het is gewoon een DIKKE scam

 74. Jan-Willem de Bruin
  Jan-Willem de Bruin
  16 dagen geleden

  Ongelofelijk dat het RIVM niet op de hoogte was van de mogelijkheid tot ompakken naar kleinere verpakkingen. Dat is toch vraag 1 die je stelt: kan dat en hoe doen ze dat elders? Exit directie RIVM. Desnoods parlementaire enquête! Dat huisartsen voorrang wilden snap ik wel. Zij moesten zich helemaal inpakken als ze op huisbezoek gingen, er vanuit gaand dat iedere patiënt die ze thuis bezochten potentieel besmet was. In veel ziekenhuizen zijn nog steeds veel medewerkers niet ingeënt. Ook niet die met kwetsbare patiënten werken. #fail

 75. Maarten van beek
  Maarten van beek
  16 dagen geleden

  Stuurt iemand ff een linkje hiervan aan vlugge Japie? Kan hij met zijn maatjes bij het RIVM nog wat van op steken. Misschien ook gelijk naar onze markie. Die aan het begin van de toestand zei “we moeten dit samen op lossen. Alle ideeën zijn welkom🖕.

 76. Robert De Vos
  Robert De Vos
  16 dagen geleden

  De oudste inwoonster van Wassenaar (106 jaar) werd met veel tam,tam op 5 februari j.l. geïnjecteerd met de (COVID)prik (bijna de hele voorpagina met grote foto in de Wassenaarse Krant). Zij zou de tweede prik na 4 weken krijgen (rond 5 maart j.l. dus) Deze dame is op 5 maart j.l. OVERLEDEN !!! (Overlijdens advertentie in de Wassenaarse Krant van 12 maart j.l. pagina 7)

 77. Franklin
  Franklin
  16 dagen geleden

  Wat een blamage deze zogenaamde onderzoeks journalistiek. Nieuwsuur was terecht zeer kritisch in 2009 na het debacle van de Mexicaanse griep en over de rol toendertijd van Ab Osterhaus en de farmaceutische maffia in het algemeen. Nu leiden ze massaal aan geheugenverlies en komen ze niet verder dan voor de vorm een beetje kritiek spuien over de verpakking van het experimentele gen therapie. Misselijk makend gewoon.

 78. gogelie
  gogelie
  16 dagen geleden

  Niet op de televisie aub dat mag niet van koning Rutte.

 79. Tommy Michalski
  Tommy Michalski
  16 dagen geleden

  Nederland is een super klein land en kan geen adequate beslissingen nemen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een leraar aan de roer. Man man man, wat dacht je van als de oorlog hier echt uitbreekt? Is nou echt geen protocol die je uit een envelope trekt en kan handelen? Waar zijn wij wel op voorbereid? Een watersnoodramp?

 80. Leunis van de Wege
  Leunis van de Wege
  16 dagen geleden

  Je zou er Wappie van worden........ Oh, nee dan wordt je door de politie in elkaar geslagen....... Jongens, wel blij dat jullie nu prima journalistiek leveren. Dank.

 81. Andreas Dirker
  Andreas Dirker
  16 dagen geleden

  Wellicht gaslighting Slachtoffers van gaslighting hebben zelf niet door dat ze langzaam gek gemaakt worden, en gaan ernstig aan zichzelf twijfelen. Ook hulpverleners en artsen kunnen bijvoorbeeld slachtoffer zijn van gaslighting, omdat de narcist die dit toepast zo goed is in liegen en bedriegen dat niemand doorheeft wat er werkelijk gebeurt.

 82. spoek71
  spoek71
  16 dagen geleden

  Staan die overige 13.000 Moderna nog in de koelkast?

 83. Andreas Dirker
  Andreas Dirker
  16 dagen geleden

  Je zit met onechte mensen. Zij zijn zichzelf niet. Het is niet wat het lijkt

 84. jos molen
  jos molen
  16 dagen geleden

  de generatie die vvd/cda/d66/pvda heeft gestemt mogen nu niet janken over de gevolgen

 85. mazakajr
  mazakajr
  16 dagen geleden

  achter af is makkelijk praten

 86. Willy Wortel
  Willy Wortel
  16 dagen geleden

  Minder druk op de zorg? In hilversum tergooi liggen volgens ons streekkrantje gooi en eembode nu 9 coronapatienten op de ic. Verder lege ic bedden volgens krant maar in de kranten kop volle ic. Verder in de tekst als reden geen personeel. Ja dat hebt je als je personeel naar huis stuurt op basis van die pcr test en geen opleidingen doet voor uitbreiding ic personeel. Vind Gommers geen goed idee want dan heb je in de zomer geen voldoende werk voor dit personeel. Hiervoor leggen we liever het land plat.

 87. Willy Wortel
  Willy Wortel
  16 dagen geleden

  In deze zieke samenleving moet je steeds gaan aantonen dat je gezond bent!

  1. foopyu nooui
   foopyu nooui
   14 dagen geleden

   m'n dank is groot bij uwe nadere inspectie.!~

 88. Hans _
  Hans _
  16 dagen geleden

  Een spuit maakt meer kapot dan je lief is!!!! NIET DOEN MENSEN DAT EXPERIMENTELE GIF IN JE LICHAAM! Doe je onderzoek!!!

  1. jac
   jac
   10 dagen geleden

   Ja propaganda

 89. T
  T
  16 dagen geleden

  Naar mijn mening een goed onderzoek. De presentatie van de resultaten vond ik iets minder. Het was niet heel objectief en leek voornamelijk met de 'overheid-doet-het-fout'-pet op gepresenteerd. De nuance waardoor helaas het vingerwijzen minder zwaar voor mij deed wegem

 90. Dredd Redd
  Dredd Redd
  16 dagen geleden

  De kwetsbaren kunnen ook niet als eerste gevaccineerd worden omdat anders de overheid een doelgroep mist die de cijfers voor de lockdown en andere maatregelen hoog kan houden . Een verachtelijke tactiek om maar zoveel mogelijk de controle op de bevolking uit te breiden .

 91. Worldwar4tank
  Worldwar4tank
  16 dagen geleden

  Openbaar deze bohémien clubje onbetrouwbaar clubje Die et volk aan et lijntje houdt terwijl zij feestjes geven wijntjes drinken in hun bunkertje

 92. Uhu Buru
  Uhu Buru
  16 dagen geleden

  En tóch blijven de Jonge en Rutte het hier voor het zeggen hebben???? HOE DAN???

 93. Ton Bus
  Ton Bus
  16 dagen geleden

  Rutte heet in het echt PINOKKIO

 94. Dutch Frisian mud digger.
  Dutch Frisian mud digger.
  16 dagen geleden

  Schrijnend is het ! Nog steeds zitten we opgezadeld met Rutte en co 😳😳 . Verschrikkelijk dat deze kliek door mag blijven klooien.

 95. Thomtick
  Thomtick
  16 dagen geleden

  Dankjewel! Beter laat dan nooit. Ben een jaar lang voor gek verklaard, maar een deel van de waarheid komt in ieder geval al boven tafel. Verzoek aan Nieuwsuur, onderzoek het verband tussen de fabrikant Pfizer en de holocaust die tijdens de 2e wereld oorlog heeft plaatsgevonden, en hoe dat eventueel in verband gebracht kan worden met de keuzes die Rutte onder zijn beleid heeft gemaakt. Ik denk dat hij uiteindelijk minder slechte bedoelingen heeft gehad dan mensen denken wanneer de gehele redenatie boven tafel begint te komen. Ik kan begrijpen dat onschendbaarheid een belang is dat van toepassing mag zijn wanneer de keuzes ter goede zijn uitgewogen, en de meningen zullen daar over verschillen. Want nu is er ineens wel ruimte in de media om boos te zijn op Rutte. Maar laten we in ons achterhoofd houden dat een complete context belangrijk is voor een eerlijk verloop van zaken. En daar sta ik op. Ik hoop dat Nieuwsuur het volhoudt, deze video is in ieder geval al een hele stap in de goede richting. Ik begrijp ook dat journalistiek ruimte doet bewaren tussen grote topics om nieuws geleidelijk naar het volk te brengen.

 96. jurjen dijkhuis
  jurjen dijkhuis
  16 dagen geleden

  Objectief is anders

 97. grupsio
  grupsio
  16 dagen geleden

  waarom is een verbod op ivermectine??? 150.000 euro boete op voorschrijven van dit medicijn, schande

 98. karel doorman
  karel doorman
  16 dagen geleden

  Begrijp ik het nou goed dat Hugo tientallen ouderen bewust de dood in heeft gedreven?

 99. mac wallace
  mac wallace
  16 dagen geleden

  kijk dat is je vader, dat is je man. inteelt. je ziet het meest in dorpen en bepaalde wijken waar mensen niet uitkomen. dan herken je dus direct slecht gedrag.

 100. SBliveNL
  SBliveNL
  16 dagen geleden

  Dit kwam hoe dan ook toch wel een keer aan het licht uiteindelijk gaat er hier een toekomstig kabinet toch wel op vallen.