TERUGKIJKEN: Notulendebat over 'sensibiliseren' en informatieplicht aan de Kamer

1 528 Weergaven 174K

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de openbaar gemaakte notulen van de ministerraad. Normaal blijven die 25 jaar geheim, maar de stukken werden maandag naar buiten gebracht. Het gaat onder meer over het 'sensibiliseren' van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en het informeren van de kamer, dat nog wel eens mis wil gaan.
Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nllike.info
#debat #notulen #TweedeKamer #ministerraad
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen .
Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nllike.info
► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: youtube_reacties@nos.nl.
► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLlike, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
► VOLG ONS HIER:
www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/
Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

Reacties

 1. Fabian van der Knaap
  Fabian van der Knaap
  7 uur geleden

  11:05:28 "Dan beloven we een dooie mus" Gesproken als een ware Koolmees...

 2. Skorpion
  Skorpion
  11 uur geleden

  Segers kan ook maar beter opnokken. Die interruptie tijdens betoog van van Haga is gewoon te zielig voor woorden, f*cking hell ey man.

 3. yasio bolo
  yasio bolo
  16 uur geleden

  WTF...

 4. Rob Braams
  Rob Braams
  20 uur geleden

  Regering nu aangeklaagd bij internationaal strafhof

 5. Rob Braams
  Rob Braams
  21 uur geleden

  Tijd om met 2 miljoen Koffie te gaan drinken op het binnenhof,misschien?

 6. Richard Vledderman
  Richard Vledderman
  Dag geleden

  Marijnissen verdient meer

 7. Wappie Tam tam
  Wappie Tam tam
  Dag geleden

  Ik begrijp niet dat men niet ziet wat er gebeurt in Den Haag, er worden allerlei wetswijzigingen doorgevoerd door het kabinet, om een “pandemie “ te bestrijden hoef je niet zulke wijzigingen door te voeren, dit heeft te maken met het verkrijgen van totale macht, en niets met een virus, mensen kijk verder dan je neus lang is. We gaan 100% een dictatuur tegemoet alles wijst er op.

  1. yasio bolo
   yasio bolo
   16 uur geleden

   Het hele debat is via Debatdirect of Debatgemist terug te zien.

 8. Linda Taal
  Linda Taal
  Dag geleden

  Fijn debat. Dank! Dit geeft mijn vertrouwen een boost. Was erg diep weg gezakt afgelopen maanden en dat is niet prettig... Ik merk dat als zoiets in de openbaarheid wordt gebracht en er eerlijke en scherpe debatten gevoerd dat zeker helpt in mijn vertrouwen in de politiek en mijn binding met Nederland. De opstelling van beide partijen is ook prettig: het kabinet die gedegen toelichting geeft over de situatie, reflecteert met oog op verbeteringen, en de oppositie die scherpe vragen stelt maar inhoudelijk blijft en niet vooral (persoonlijke) aantijgeringen doet. Verder natuurlijk zeer choquerend dat besloten wordt dat de dwangvorderingen doorgaan op basis van precedentwerking, mislopen van belastinginkomsten en de arbeidsintensiviteit van de uitvoering. Het is goed mis met de houding ten opzichte van de 'burger' van de mensen die deze 'fraudejacht' hebben ontwikkeld en uitgevoerd. Daar heeft de Belastingsdienst en andere overheidsinstanties wat goede mensen voor nodig om deze cultuur om te buigen.

 9. A R T
  A R T
  Dag geleden

  Maakt niet uit welke Minister er aangesproken wordt van de Regering over het kindertoeslag debacle, men blijft keihard uit alle macht verdedigen dat dit een aaneenschakeling van foutjes is geweest. Maar wat in feite een doelgerichte actie van de belastingdienst is geweest om deze grote groep mensen (35.000) simpelweg tot crimineel te bestempelen en dit zolang mogelijk tegen beter weten in gestand te houden. Rutte en de hele Ministerraad wisten exact wat er heeft gespeeld en hoe het Kabinet heeft geprobeerd om deze verderfelijke houding van de Staat in de doofpot te stoppen. Niks foutjes , niks niet zo gewild, niks miscommunicatie, niks misgegaan, niks naar eer en geweten gelogen, niks selectief geheugen, niks volgens de wet, niks goede mensen bij de belastingdienst, niks menselijkheid het was gewoon een doelbewuste verachtelijke actie van de Staat tegen zijn burgers. Hier heeft de Staat zijn eigenlijke ware gezicht getoond , namelijk 1 groot ambtelijk orgaan die er zeker niet is voor de Nederlandse burger maar alleen het belang van het Koninkrijk der Nederlanden dient. Let wel dit was niet de eerste keer dat de Belastingdienst zijn boekje te buiten gaat maar wel de eerste keer dat dit zo duidelijk tentoon is gespreid. Het liegen is een algemeen goed geworden en dit maar als normaal gedrag geaccepteert dient te worden. Minister Hoekstra gaf in zijn spreekbeurt precies aan wat het onderliggend probleem is , Minister Hoekstra verkondigde dat hij in dienst van de Kroon staat, net zoals de gehele Regering de Kroon dient en dus niet het belang van de Nederlandse burger voorstaat. Het kan niet duidelijker gesteld worden.

  1. bcvbb hyui
   bcvbb hyui
   Dag geleden

   Nou valt het natuurlijk ook niet mee om iets recht te lullen wat niet recht te lullen is.

 10. Sam W
  Sam W
  2 dagen geleden

  Wat gebeurd er als politici de wet overtreden? Gaan we het dan hebben over de interpetatie van de wet..

  1. bcvbb hyui
   bcvbb hyui
   Dag geleden

   Rutte regering zijn allemaal kurpt en criminelen is tijd dat hij weg moet met zijn cabinet.....

 11. bcvbb hyui
  bcvbb hyui
  2 dagen geleden

  2e and the other

 12. G. de Jong
  G. de Jong
  2 dagen geleden

  Poppenkast

 13. Mr Yellow
  Mr Yellow
  2 dagen geleden

  Maakt echt niet uit wat voor Zebra kloffie mevrouw Simons draagt, haar onzinnige kop voegt niets van waarde toe. Ga lekker naar Amerika met je ongegronde apartheit-complot theorieën.

 14. Stef Willemse
  Stef Willemse
  2 dagen geleden

  De oppositie kan schreeuwen wat zij willen maar hebben geen inbreng. Elke oppositie partij houdt betogen vol met waarheden, terechte bekritiseringen en uitingen van wantrouwen. Maar de coalitie laat al zien door het wegkijken naar papieren, en het kijken naar de telefoon, dat zij hier de macht hebben. Zij hoeven niet te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Eigenlijk hoeven zij nieteens te antwoorden om zichzelf te verantwoorden, maar doen ze dat nog uit beleefdheid om het beeld te creëren dat er nog een werkende democratie is. Als ze vandaag zeggen dat ze vanaf nu gewoon doen wat ze willen en dat de rest mag stikken, is er niemand die er iets tegen kan doen. Want dat is wat hier in essentie al gebeurd en daarvoor zijn de moties al voor uit de kast gehaald zonder enig effect. Besef dat maar even. Wat we hier zien is een democratisch toneelstuk.

  1. bcvbb hyui
   bcvbb hyui
   2 dagen geleden

   op rote met Rutte

 15. Major Performance
  Major Performance
  2 dagen geleden

  Oprutte

 16. Sam W
  Sam W
  2 dagen geleden

  Waar is Arib? Van welke partij is die nieuwe? Mag het gesprek wel wat minder sturen...

  1. Sam W
   Sam W
   Dag geleden

   @jan aarts Dat komt ze wel lekker uit zeg.

  2. jan aarts
   jan aarts
   Dag geleden

   zij is van ? je raad het al d66

 17. Abraham Dieperink
  Abraham Dieperink
  3 dagen geleden

  Tijdens dit gezeik kan je ook net zo goed Laren zuid opzetten op spotify

 18. MP Gabriel
  MP Gabriel
  4 dagen geleden

  Nou liegen liegen en nog eens liegen isbij god genade kan niet bevaten dat dit nog kan en dat je gewtern gaat knagen en zolang opeen lopon de baan zet maar dat kom laten een keer uit wat je weet je krijg er problemen mee ook de toeslagen in 1996 kinderkorting heffing korting ja wat een tijd belasting dienst🕍🛤🛤⛪️⛩🎎🏮🔮✝️🕎♌️🇮🇱🇳🇱

 19. Briktu Lucy
  Briktu Lucy
  4 dagen geleden

  🍙🍘🍱🌹💖💗💓♋️🏴🏳🏁♓💎 *God toonde Zijn liefde aan ons door Zijn Zoon Jezus Christus, die gestorven en opgestaan ​​uit de dood Geef ons het eeuwige leven te verzenden.* *Hij beloofde ook om je lichaam te genezen.* *(kijk omhoog naar de lucht en vraag het hem)*

 20. Georg johan Offerbeek-de beer-van Trappen
  Georg johan Offerbeek-de beer-van Trappen
  4 dagen geleden

  Opstappen rutte kaag Hoekstra

 21. Florita
  Florita
  4 dagen geleden

  Het hele debat is via Debatdirect of Debatgemist terug te zien.

 22. Vic Hermans
  Vic Hermans
  4 dagen geleden

  Wat beschamende vertoning. Corruptie ten top.

 23. Esdege Reigersdaal
  Esdege Reigersdaal
  4 dagen geleden

  Vvd GroenLinks hoekstra is luek

 24. Black Moon
  Black Moon
  4 dagen geleden

  Rutte regering zijn allemaal kurpt en criminelen is tijd dat hij weg moet met zijn cabinet.....

 25. jos
  jos
  4 dagen geleden

  Kan Sophie Hermans niet met een schepje in de zandbak gaan zitten i.p.v. de 2e kamer? Totaal niet capabel om een debat te voeren. Ze heeft al verloren voordat ze wat zegt. Nou valt het natuurlijk ook niet mee om iets recht te lullen wat niet recht te lullen is.

  1. anne251611
   anne251611
   2 dagen geleden

   Ik kan me ook niet voorstellen dat ze bij de VVD hier blij mee zijn. Het ziet en voelt ongemakkelijk/ onzeker.. ze geeft nul antwoord. Tja Klaas dijkhof opvolgen is niet gemakkelijk maar deze vrouw neerzetten is niet het beste voor de VVD fractie

 26. Rogier
  Rogier
  4 dagen geleden

  Weet iemand waar de rest van dit debat is te vinden en de uitkomst ervan ? Bijna 12 uur debat en dan word het opeens afgekapt en ik heb moeite met het vervolg te vinden.

  1. Rogier
   Rogier
   2 dagen geleden

   @Sam W Dank je wel

  2. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   Debatgemist

 27. Rachid Van meer
  Rachid Van meer
  4 dagen geleden

  Dogecoin to the moon🌛💯

 28. What Els
  What Els
  4 dagen geleden

  Laat je niet afleiden door de notulen.. de test plicht wordt er zo doorheen gefietst terwijl iedereen spreekt over andere zaken waaronder deze notulen.

  1. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   Waar staat dat?

 29. afsdf asddsa
  afsdf asddsa
  4 dagen geleden

  op rote met Rutte

  1. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   Op Rutte! 🙃

  2. Johann Adam Weishaupt
   Johann Adam Weishaupt
   3 dagen geleden

   op rote met speling

 30. Timothy
  Timothy
  4 dagen geleden

  Rutte is nog machtiger dan Jesus. Jesus stond 1 keer op uit de dood echter Rutte kan kennelijk oneindig politiek sterven en wederopstaan. VVD weg ermee zou ik zeggen en ik ben 20 jaar VVD stemmer geweest. Moet je als burger eens proberen bijwijs achterhouden, obstructie van de rechtsgang heet dat vervolgen zou ik zeggen.

 31. A A
  A A
  4 dagen geleden

  Media=virus!

 32. Jesse TH
  Jesse TH
  4 dagen geleden

  Een hoop gelul om niks. Er verandert toch geen hol.

 33. niek kosters
  niek kosters
  5 dagen geleden

  2 x Liegen zou ontslag moeten betekenen! Meedoen aan the great reset = de bak in meer transparantie!

  1. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   Lol the great reset 🤦‍♀️ weinig hiermee te maken maar achja. Je kan het ook overal bij betrekken dat het doet lijken dat het relevant is... Ik zal je 1 ding zeggen over Davos, het zijn lege beloftes van grote bedrijven om te verschonen en te verbeteren. Om maar te kunnen blijven doen wat ze doen. That's it, beetje jammer dat sommige politici daaraan mee doen maar het is wel lekker netwerken zo'n ui'tje.

 34. Peterus P
  Peterus P
  5 dagen geleden

  Ze dronken een glas deden een plas en alles blijft zoals het was Het liep dus, zoals verwacht, met een sisser af. We zitten inmiddels al een paar maanden naar een zeer ongeloofwaardige soap te kijken, waarin de acteurs (van de VVD, D66, CDA en CU ) "'vecht scheiden" om dan in de volgende aflevering weer vrolijk in elkaars armen te vallen. Zelfs Seegers is inmiddels aan het bijdraaien. Ze hebben ons dus eens temeer laten zien dat het woord van politici geen snars waard is. En Rutte belooft nu schuldbewust van alles (dat hij al jaren gelden had moeten doen), om maar weer premier te mogen worden. Tjeenk Willink zijn werk is dan ook totaal overbodig, het is al sinds de verkiezingen duidelijk dat Rutte premier wordt, Kaag vicepremier en dat het verzwakte, wanordelijke CDA ook weer aanschuift. En de vierde partij wordt Groen Links, omdat Kaag dat graag wil en Rutte haar niets kan weigeren. Klaver heeft al bij voorbaat te kennen gegeven dat hij niet zal gaan zeuren over het klimaat en de migratie als hij mag meedoen. Hij belazert daarmee de mensen die op hem stemden, maar dat neemt hij voor lief omdat zijn populariteit tanende is in zijn partij en meeregeren voor hem dus de enige mogelijkheid is om zijn gezicht te redden. Juist terwijl ik dit schrijf, hoor ik Tjeenk Willink op tv verklaren dat het onderlinge vertrouwen van de partijen genoeg hersteld is om een kabinet te kunnen formeren, met Rutte als premier. Die moet echter wel nog even voor de bühne een kunstje doen: beloven dat hij geen doctrines meer gaat opleggen en een mooi verhaal schrijven over zijn plannen om de macht en tegenmacht beter in balans te brengen. En natuurlijk geloven we hem allemaal op zijn woord! Maar goed, ik was even bang dat er geprobeerd zou worden om de ijskoningin Kaag naar voren te schuiven als premier (brr, ik moet er niet aan denken!), maar dat lijkt nu gelukkig van de baan. Helaas is dat maar een schrale troost omdat we nu toch weer vier jaar tegen dezelfde koppen moeten aankijken. Wellicht wordt "Ruttemoe"' dus nog het woord van het jaar 2021, of een van de volgende jaren. Dat hij diverse malen heeft gelogen is heel erg, maar ik vind het bijna nog erger dat hij eigenlijk enorm is afgegaan en zich niet in hutje op de hei gaat zitten schamen. Die beloofde bestuurlijke vernieuwing zie ik er in de praktijk niet van komen met deze gladde politici die, zoals we gezien hebben, bereid zijn om zich in allerlei slinkse bochten te draaien om maar aan de macht te blijven. Ook indien hun regeerakkoord ditmaal niet zo dichtgespijkerd is, dan zal de onherroepelijk daaruit volgende strengere "'fractiediscipline" (=sensibiliseren!) en het onderlinge handjeklap en gekonkel tussen de vier partijen er immers toch voor zorgen dat de kamer zich suf kan debatteren en uiteindelijk net zo weinig zeggenschap zal hebben dan voorheen. En dat de oppositie niets te vertellen heeft, is m.i. de afgelopen tijd al voldoende aangetoond. Wat een farce...mijn vertrouwen in de Nederlandse politiek is tot onder het nulpunt gedaald.

 35. roland1970
  roland1970
  5 dagen geleden

  Gore huichelaar en hypocriet die Jetten. Als je respect hebt voor Snel, dan heb je een totaal gebrek aan empathisch vermogen. Totaal ongeschikt als politicus. Wie wel zeer geschikt blijkt is mevrouw Van der Plas van BBB. Oprecht en eerlijk. Zelfs mevrouw Simons stijgt in mijn achting.( Op dit dossier)

 36. roland1970
  roland1970
  5 dagen geleden

  Hermans, Jetten en Kuik....wat een drama... T

 37. amnda
  amnda
  5 dagen geleden

  Suffe Kamerleden: Nou vooruit demissionair minister president, we geven u een 4e kans.

 38. Joey
  Joey
  5 dagen geleden

  Blijf vooral lekker op je telefoon kijken...

 39. Peter Captain
  Peter Captain
  5 dagen geleden

  Het moet eens HELEMAAL afgelopen zijn dat de "voorzitter of voorzitster" kamerleden ( die de stemmen van het VOLK vertegenwoordigen) afkapt of de mond probeert te snoeren. Daar moeten de regels nu toch maar eens op verandert worden.

  1. Cas Vastenburg
   Cas Vastenburg
   11 uur geleden

   @Skorpion 6 maanden geen geld, geen inkomen, niets.. Wat gebeurt er dan met de meeste mensen??? War is daarop u antwoord? 🤔 ...

  2. Skorpion
   Skorpion
   11 uur geleden

   @Cas Vastenburg De lectuur die u hier noemt is maar een klein gebiedje. er is meer dan enkel geld.

  3. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   @Cas Vastenburg Best ironisch, het beeld wat ik van jou krijg en mede door de taal die je gebruikt, lijkt het erop dat je zelf te dom bent om te poepen. Geen enkel boek kan je dat leren.

  4. Cas Vastenburg
   Cas Vastenburg
   2 dagen geleden

   @Sam W nee natuurlijk niet, een management boek, een biografie, financiële lectuur, Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki...

  5. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   @Cas Vastenburg Telt maan, roos, vis ook?

 40. Peter Captain
  Peter Captain
  5 dagen geleden

  Die Rutte weet helemaal niet wat "demisionaire" betekend. Hij gaat gewoon door met het kabinet en de Tweede Kamer "denkt" dat het Kabinet van Rutte ALLEEN de hoognodife zaken behartigt (zoals een demisionaire kabinet dat doet) maar nee!...Rutte gaat gewoon door want hij weet dat hij straks WEER dezelfde positie zal krijgen. En dat omdat nog steeds een deel van de bevolking van de "provincie nederland" op zijn partij blijft stemmen. Het moet eerst ECHT zo slecht worden dat het NIET MEER OMKEERBAAR is en de provincie helemaal verloren is aan immigranten. Dat is ook de opzet van de EU. Maak van alle landen provincies en multi cultureel en dan is het gevoel voor indentiteit voor hun voormalig land helemaal weg en dan zijn de bewoners van de EU nog makkelijker te manipuleren dan dat ze nu al doen.

 41. S B
  S B
  5 dagen geleden

  WTF...

 42. S B
  S B
  5 dagen geleden

  Mensen hebben zelfmoord gepleegd... om dit..

  1. Timothy
   Timothy
   4 dagen geleden

   Ja echt hè! Het ergste vind ik nog dat het kabinet en de zittende demissionaire ministers en de VVD het compleet niet interesseert. Wordt wakker Nederland de regerende partijen behartigen niet uw belangstelling.

 43. Harry Kroonenberg
  Harry Kroonenberg
  5 dagen geleden

  Hoe moeten we dat aan onze kinderen leren dat je met liegen en bedriegen het verst komt

  1. Apestaartje Geluk
   Apestaartje Geluk
   4 dagen geleden

   Gewoon nos en jeugdjournaal laten kijken - dan leren ze t vanzelf

 44. Benjamin Renssen
  Benjamin Renssen
  5 dagen geleden

  staatsgeheim.......de staat........dat zijn wij.......we betalen allemaal belasting maar wanneer de belastingdienst wetten overtreed door te liegen en beschermd word door het ministerraad, die mensen die ons vertegenwoordigen/beschermen, roep wat je wil maar als dat staatsgeheim is......omtzigt heeft gelijk, er is iets fundamenteel verkeerd met onze rechtstaat, macht en tegenmacht, vertrouwen, transparantie.....dat er geheimen zijn tegenover het volk, dat onze ministers en vooral Rutte wel hard zijn wanneer het komt tot de volksgezondheid maar niet voor onze rechtstaat, banaan......

  1. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   Zijn wij de staat? Eens in de 4 jaar mag je een briefje deponeren en daar moet je dan maar blij mee zijn. De gemeente werkt je alleen maar tegen want ze willen zo min mogelijk voor je doen. De politie mept je stuk als je met ontevreden de straat op gaat. Wat continue in dit debat naar voren komt is dat het volk geen vertrouwen meer zou hebben in de politiek. Maar het is de politiek wat het volk niet meer vertrouwd. Daarom wordt alles in achterkamertjes besloten.

 45. Identor x
  Identor x
  5 dagen geleden

  Laat die hele ex-Vindicat studentenkliek opzouten. Ze verpesten de boel en houden elkaar een hand boven het hoofd. Heel Den Haag corrumpeert door dit gepeupel.

 46. Obscure the Liberator
  Obscure the Liberator
  5 dagen geleden

  wopke is publiekelijk een flopke

 47. Qiae
  Qiae
  5 dagen geleden

  Waar is de rest van het debat?

 48. Achmed Saber
  Achmed Saber
  5 dagen geleden

  2e and the other

 49. Sanny wicca
  Sanny wicca
  5 dagen geleden

  de Ministers die verantwoordelijk zouden moeten nemen hebben wel steeds plezier he, wat een lol zeg.

  1. Donald Pesch
   Donald Pesch
   5 dagen geleden

   Ze lachen zich terecht kapot om dat stomme volk! Waarom zouden ze hun gedrag veranderen? Dit volk vraagt om zo behandeld te worden! Een Zielig-Zooitje!

 50. Daan W.
  Daan W.
  5 dagen geleden

  NOS, waarom eindigt de video voordat het debat voorbij is? 11:54:50 Het is ook nog eens een super belangrijk gedeelte van het debat.

  1. henkiespenkie44
   henkiespenkie44
   2 dagen geleden

   @Sam W ok

  2. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   @henkiespenkie44 Onzin.

  3. little trolling
   little trolling
   3 dagen geleden

   heb je niks beters te doen lol

  4. henkiespenkie44
   henkiespenkie44
   4 dagen geleden

   Videos zijn maar maximaal 12 uur lang

 51. Donald Pesch
  Donald Pesch
  5 dagen geleden

  Ach, waar gaat het over?? Over incompetentie!! Een SCHERTSDEBAT dus! Alleen voor de bühne! PVV, FvD, BBB en Marijnissen zijn het beluisteren waard! De rest is te voorspelbaar, veel gezwam maar alles gratuite, stelt niks voor. Wat een farce, de bedoeling is: er gebeurt niets! Rutte krijg je niet weg uit klootjesland Nederland, hij lacht in z’n leugenachtige vuistje!

  1. Leon Flying Dutchman
   Leon Flying Dutchman
   5 dagen geleden

   ongeveer de ergste partijen die er zijn, ha, ha

 52. Marc Hermans
  Marc Hermans
  5 dagen geleden

  De patstelling ontstaat al direct met de discussie over of ook de overige notulen vrijgegeven worden, en het is bekend wie daarin aan welke kant staat. Dit is geen democratie, maar een lachertje en gezien het belang voor het land tegelijk een trieste vertoning.

  1. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   Komt nu toch wel boven water. Nu maar zien wat er gaat veranderen. Niet veel denk ik aangezien een groot deel van ons domme volk voor hetzelfde kabinet heeft gestemt...

 53. Miss Autumn
  Miss Autumn
  5 dagen geleden

  Waar is de rest van het debat?

 54. wez
  wez
  5 dagen geleden

  waarom mogen zij wel zonder mondkapjes?

  1. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   @wez dat vind je al lang? Wanneer gaan die scholen ookalweer weer open? Je krijgt gewoon antwoord op je vraag...

  2. wez
   wez
   4 dagen geleden

   @Szymon tl;dr

  3. Szymon
   Szymon
   4 dagen geleden

   Omdat debatteren met mondkapjes op lastig verstaanbaar KAN zijn. 3000x "wat zei u?" is niet echt bevorderend. Of mensen die steeds terug moeten omdat ze even hun mondkapje zijn vergeten op te doen. Onderling is er ook voldoende afstand zo te zien. Intensief schoon houden van alles werkt ook goed. En het belangrijkste..... Het is geen publieke ruimte. Het gaat om een ruimte waar ze aan het werk zijn.

  4. Bryan Steiginga
   Bryan Steiginga
   5 dagen geleden

   @Sownheard zijn ze niet🤥

  5. Sownheard
   Sownheard
   5 dagen geleden

   Omdat ze getest zijn

 55. shwampoo cleaner
  shwampoo cleaner
  5 dagen geleden

  Rutte heeft iedereen gepranked op 1 april

 56. Rendon
  Rendon
  5 dagen geleden

  Minerva poppetjes houden elkaar de hand boven hun hoofd. in Italië heet het Maffia, in Nederland heet het Minerva!

  1. Rendon
   Rendon
   23 uur geleden

   @swampy lamp Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten'

  2. swampy lamp
   swampy lamp
   23 uur geleden

   @Rendon Yoo je vergeet je eigen comment te liken man!

  3. Rendon
   Rendon
   Dag geleden

   @Sam W Je leest niet goed!

  4. Sam W
   Sam W
   Dag geleden

   @Rendon Nee na jou niet meer nee.

  5. Rendon
   Rendon
   Dag geleden

   @Sam W Die wil niets van jouw weten.

 57. shwampoo cleaner
  shwampoo cleaner
  5 dagen geleden

  My boy wilders lekker bezig als altijd

 58. shwampoo cleaner
  shwampoo cleaner
  5 dagen geleden

  Kabinet neemt ontslag en komt terug 😂

 59. Jo Beucken
  Jo Beucken
  5 dagen geleden

  Deze hele show is een groot toneelstuk waarbij de spelers VVD, D66 en het CDA ruimschoots de tijd hebben gehad om zich voor te bereiden op dit debat. Ieder van de drie mag zijn stukje van de notulen toelichten en er een draai aan geven. Dhr. Koolmees wijst als enige naar zichzelf m.b.t. zijn uitspraken, dat kan ook niet anders omdat hier geen andere uitleg voor mogelijk was. Voor het overige was ook zijn inbreng een ingestudeerd stuk. Het is ongelofelijk op welke wijze de Nederlandse burgers voor de gek worden gehouden, het is een regelrechte belediging van ieders intelligentie.

  1. Harry Raam
   Harry Raam
   5 dagen geleden

   welke intelligentie?

 60. viktor
  viktor
  6 dagen geleden

  Was te verwachten. De gehele coalitie geen steun voor meer openbaring notulen. Het heeft echt geen zin meer om de boel te verbergen, gooi alles gewoon op tafel. Jullie zijn het hele vertrouwen toch al kwijt.

  1. Leon Flying Dutchman
   Leon Flying Dutchman
   4 dagen geleden

   @Olly Beer bommel het merendeel, ik heb zeker geen vertrouwen in tal van 2e kamer fracties, daar zijn er genoeg bij, die wil ik echt niet de in de regering. Die notulen hadden ze al sinds december en dan gaan ze nu een hele show opvoeren, om de boel nog erger op scherp te zetten. Ook dat er geheime notulen zijn is vrij normaal, is overal, zelfs bij gemeenten heb je dit. Die moet alleen niet teveel voorkomen. Het was helemaal geen debat op basis van nieuwe informatie en de regering is al afgetreden. Ze moeten gaan werken aan oplossingen (ook de 2e kamer) en niet flauw gaan debatteren over zaken die ze al lang hadden. Uiteraard snap ik dat van sommige fracties wel, die doen er alles aan om de boel te ontregelen. Dus ik heb zeker ook helemaal geen vertrouwen in de 2e kamer. Er zijn nog best wel wat mensen in de regering waar ik meer vertrouwen in heb., zeker om dit land verder te helpen. Zelfs mijn vertrouwen in Rutte, dat flink gekelderd is, ligt nog hoger dan vertrouwen in een Marijnissen, Wilders, Baudet etc.... om dit land te besturen. Het beste is overigens dat Rutte vertrekt.

  2. Olly Beer bommel
   Olly Beer bommel
   5 dagen geleden

   Leon Flying Dutchman dus jij hebt nog vertrouwen in deze mensen?

  3. Leon Flying Dutchman
   Leon Flying Dutchman
   5 dagen geleden

   van wie? van alle schreeuwers op facebook en youtube misschien........

 61. A Dezentje
  A Dezentje
  6 dagen geleden

  Hoe kunnen ambtenaren ter verantwoording worden geroepen, als naam en toenaam geheim moet worden gehouden. Dit zijn mafiapraktijken. 🤔

  1. Lux Moto
   Lux Moto
   19 uur geleden

   @anne251611 Dat is juist. Maar het maakt ook duidelijk dat de verrotting in het hele systeem zit. Niemand is meer verantwoordelijk, en iedereen voert alleen maar uit. Dan krijg je snel: befehl ist befehl. Als mensen niet persoonlijk verantwoordelijk zijn doet het er niet toe wat ze doen. Als je alle stukken zwart mag maken, doet het er niet toe wat je doet. Van de hogere lagen van de ambtenarij, die daar met een goed salaris zitten, mag je vragen dat ze zich bewust zijn van hun handelen, en daar verantwoording over afdragen. Dat integer zijn verder gaat dan: ik voer het beleid uit, ongeacht wat ik daar als mens van vindt. Er zal nooit iets veranderen als dit systeem niet veranderd. Dan blijft het bij symptoombestrijding, en het reageren op de waan van de dag.

  2. anne251611
   anne251611
   Dag geleden

   Als je ollengren beluisterd dan heb je je antwoord..die ambtenaren zijn in feite medewerkers voor de minister..de minister legt verantwoording af en dat is voor de kamer relevant. Ze werken in de kamer naar boven niet naar benden dat doet de minister en leidinggevende daaronder. Dus wat heeft het voor zin om de kamer te vertellen dat pietje of Klaasje iets verkeerd hebben gedaan

  3. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   Zelfde manier hoe jij dat krijgt onderweg naar de bajes. 🤷‍♀️

  4. Piet Roijers
   Piet Roijers
   5 dagen geleden

   @P. Patrick Tukkers: Dream on.

  5. swampy lamp
   swampy lamp
   5 dagen geleden

   @P. Patrick Tukkers Helaas is daar blijkbaar een revolutie voor nodig :p

 62. Michel D
  Michel D
  6 dagen geleden

  De dood aan de politici.. De dood aan Nederland... Corrupte bende...

  1. Joey
   Joey
   5 dagen geleden

   Denk je dat het ergens anders beter is?

  2. Sanny wicca
   Sanny wicca
   5 dagen geleden

   intens

  3. Donald Pesch
   Donald Pesch
   5 dagen geleden

   @P. Patrick Tukkers wat Michel D bedoelt is: het klootjesvolk van Nederigland heeft bij de verkiezingen laten zien dat Nederland een klootjesland is. De regering is daar een afspiegeling van! Een land krijgt ALTIJD! de regering, die het verdient, in dit geval een SCHIJNdemocratie dus! Dat bedoelt Michel D! Wees realistisch, het is een zooi hier! Wij zijn nu door de Pandemie gestrand in Nederigland, maar zo gauw de lockdown eraf is zijn we vertrokken, terug naar ver weg! Dat is helaas de droom van veel burgers geworden, maar niet iedereen kan zomaar weg, er zijn kinderen, verplichtingen, ouders, werk, etc. Men sjokt dus maar door, blik op oneindig, maar het hart huilt!

  4. Firapeel
   Firapeel
   5 dagen geleden

   @Michel D Als ik het geld had gehad om te emigreren had ik dat gedaan op dit punt denk ik. Ik geef je op zich geen ongelijk. Ik heb die optie echter niet, dus ik kan slechts hoop en geduld hebben.

  5. Michel D
   Michel D
   5 dagen geleden

   @Firapeel Al lang gedaan ... Ik heb een beter leven dan jullie daar in dat rare land van je...

 63. P. Patrick Tukkers
  P. Patrick Tukkers
  6 dagen geleden

  6:17:50 Rutte geeft "antwoord". 10:05:51 Hoekstra geeft "antwoord". 10:53:54 Koolmees geeft "antwoord". 11:28:07 Huffelen

 64. HJT ssst
  HJT ssst
  6 dagen geleden

  Oplichters allemaal stuk voor stuk!! ik zit al 9 jaar in de ellende en wordt nu alweer 2 jaar na de melding nog steeds van de kast naar de muur toegestuurd. Het kan gewoon niet waar zijn!!!als de regering wetten overtreedt dan moet dat vervolgbaar zijn net als bij de rest van de bevolking van Nederland en geen politieke immuniteit want waar is de grens ze hebben bloed aan hun handen mensen hebben zelfmoord gepleegd!!!! En dan nog het lef hebben om schaamteloos te blijven zitten in hun functie zogenaamd afgetreden dat is alleen zodat hij zichzelf nog verkiesbaar kon stellen één groot corrupte Monopoly Spel!!!!!

 65. W.H.F. D
  W.H.F. D
  6 dagen geleden

  Een groot toneelstuk om Kaag straks naar voren te schuiven als premier...

  1. Sam W
   Sam W
   2 dagen geleden

   Lol en hoe zie je ze dat trucje doen?

  2. Piet
   Piet
   5 dagen geleden

   @Piet Roijers ik hoop dat je gelijk hebt, denk het niet maar de tijd zal het leren.

  3. Piet Roijers
   Piet Roijers
   5 dagen geleden

   @Piet : Erger dan Rutte is onmogelijk.

  4. P. Patrick Tukkers
   P. Patrick Tukkers
   6 dagen geleden

   Wedden dat Rutte gewoon Premier wordt? Het zou mij in ieder geval niet verbazen.

  5. Piet
   Piet
   6 dagen geleden

   vergis je niet in Fraulein kaag zij is veel erger dan Rufte

 66. Jan Rijnders
  Jan Rijnders
  6 dagen geleden

  Toeslagracisme triest voor Nederland, wat een huichelarij 🤮